Auto

articolul anterior articolul urmator

Sindicat: Renault urmează să anunţe vineri concedierea a 15.000 de angajaţi la nivel mondial

0
29 May 2020 06:10:35
Autor: News.ro
Parteneriatul dintre Renault, Nissan şi Mitsubishi intenţionează să facă economii prin sistematizarea mai bună a producţiei. FOTO EPA
Parteneriatul dintre Renault, Nissan şi Mitsubishi intenţionează să facă economii prin sistematizarea mai bună a producţiei. FOTO EPA

Producătorul francez de automobile Renault urmează să anunţe vineri concedierea a 15.000 de angajaţi la nivel mondial, în cadrul unui plan de redresare în contextul scăderii cererii şi al costurilor mari, a declarat joi un reprezentant al sindicatului CFDT, după o întâlnire cu conducerea companiei, transmite Reuters.

Aproximativ 4.500 de locuri de muncă vor fi desfiinţate în Franţa, în mare parte printr-un program de plecări voluntare şi a unei scheme de pensionare, a afirmat reprezentantul sindical Franck Daout la postul de televiziune francez BFM Business TV.
 
„Este frapant că au spus că toate reducerile de locuri de muncă, dar şi reorganizările de fabrici vor avea loc prin negocieri cu entităţile statului şi sindicatele”, a subliniat Daout.
 
Renault, Nissan Motor şi Mitsubishi Motors au anunţat miercuri că fiecare va prelua prelua un rol de lider în domeniul producţiei în diferite regiuni, într-o amplă reorganizare a parteneriatului lor pentru a reduce costurile şi a supravieţui crizei provocate de pandemia de coronavirus
 
Cei trei producători auto au probleme provocate de pandemie chiar într-o perioadă în care încercau să îşi reformeze alianţa după arestarea  şi înlăturarea preşedintelui şi directorului lor general Carlos Ghosn, în 2018.
 
Astfel, Renault, Nissan şi Mitsubishi intenţionează să facă economii prin sistematizarea mai bună a producţiei, într-un aşa-numit sistem de urmare a liderului, o companie devenind lider pentru un anumit tip de vehicul, în timp ce ceilalţi îl urmează.
 
Companiile au anunţat într-un comunicat că intenţionează să producă aproape jumătate din vehiculele lor în cadrul acestui sistem, până în 2025, sperând că reducă investiţiile pe model cu până la 40%, pentru vehiculele incluse.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii