Auto

articolul anterior articolul urmator

Suma record pentru care a fost vândută la licitaţie maşina condusă de Steve McQueen în filmul „Bullitt“ FOTO

0
11 Jan 2020 16:09:15
Autor: Andreea Neblea
Maşina condusă de actorul Steve McQueen în filmul Bullitt a fost vândută pentru 3,4 milioane de dolari FOTO news.ro
Maşina condusă de actorul Steve McQueen în filmul Bullitt a fost vândută pentru 3,4 milioane de dolari FOTO news.ro

Maşina condusă de actorul Steve McQueen în filmul „Bullitt“, un Ford Mustang GT din 1968, a fost vândută la o licitaţie din Florida la un preţ record.

Maşina condusă de actorul Steve McQueen în filmul „Bullitt” a fost vândută vineri, 10 ianuarie, la o licitaţie din Florida, pentru 3,4 milioane de dolari, informează Reuters, citează news.ro.
 
Fordul Mustang GT din 1968 este una dintre cele mai cunoscute maşini din cinematografia americană, iar preţul plătit pentru ea este cel mai mare oferit vreodată pentru un astfel de automobil.
 
Numele cumpărătorului nu a fost divulgat. Cu tot cu taxe, preţul maşinii nerecondiţionate este de 3,74 de milioane de dolari.
 
Maşina apare timp de zece minute în filmul lui Peter Yates, a cărui acţiune are loc în San Francisco. La volanul ei, în timpul cursei prin oraş, s-au aflat Steve McQueen şi cascadorul Bud Ekins.
 
După încheierea filmărilor, Mustangul a fost vândut unui angajat Warner Bros., apoi unui detectiv de poliţie din New Jersey. Acesta din urmă l-a vândut pentru 6.000 de dolari, în 1974, lui Robert Kiernan din Madison (New Jersey), care l-a păstrat până în 2014, când a murit.
 
Kiernan a refuzat mai multe oferte pentru maşină, inclusiv una venită din partea lui McQueen în 1977, potrivit New York Times. El a lăsat-o moştenire fiului său, Sean.
 
McQueen i-a transmis lui Kiernan într-o scrisoare: „Aş vrea să fac apel la dumneavoastră să îmi recapăt Mustangul din '68. Mi-aş dori foarte mult să rămână în familie, în starea originală, cum a fost folosit în film, decât să fie restaurat“. 
 
Steve McQueen a murit în 1980, la vârsta de 50 de ani. Robert Kiernan nu i-a răspuns niciodată la scrisoarea pe care Sean Kiernan încă o are, mai scrie Times.
 
Sean Kiernan a declarat pentru casa de licitaţii Mecum că mama lui a condus maşina până când ambreiajul a cedat, în 1980. De atunci, nu a mai fost condusă şi are la bord puţin peste 104.000 de kilometri.
 
Maşina condusă de actorul Steve McQueen în filmul „Bullitt“, un Ford Mustang GT FOTO news.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările