Auto

articolul anterior articolul urmator

Test Drive DS7 Crossback - Paşaport spre liga premium?

2
28 Sep 2020 17:59:53
Autor: Adevărul Auto

Să te califici pentru a fi etichetat drept produs de lux... durează. Pot accede francezii în zona de lux cu DS, în particular cu acest DS7, doar afirmând că este un produs de elită? Să vedem...

Din start, francezii ar trebui să aibă rezervată pentru marca DS ceva poţiune magică creată de Getafix, druidul din seria Asterix. O marcă anunţată de francezi prin 2009, dar care a devenit de sine stătătoare, nu un nivel de echipare Citroen, abia în 2015. Iar primul model.. acest DS7. Gama de modele include şi un DS3, un test cu acest model puteţi citi aici, şi DS9.

Design

Fiind o marcă nouă, este greu să-i găseşti ancore, repere estetice. A te raporta estetic la modelele DS din trecut este eronat şi inutil. Dar, spiritul DS trebuie să fie prezent, fiecare model ar trebui să mustească de eleganţă avangardistă. Dacă partea frontală are acest factor, restul caroseriei se pierde într-un comun nemeritat. Pe undeva, şi misiunea designerilor este uşor îngreunată când unele detalii sunt fixe, dictate de platforma pe care este construită maşina. Cel mai exotic detaliu de la exterior sunt farurile, un spectacol atunci când porneşti maşina, şi... într-un mod ciudat, semnătura luminoasă a luminilor de rulat pe timp de zi amintesc de cele de la Bugatti Chiron. În rest o caroserie pe care, personal, o găsesc că încearcă să evoce designul unui SUV premium german.

Interiorul este un loc special. Bucuros să regăsesc o parte din povestea noului început de drum DS, aici mă refer la detalii care au făcut din interiorul lui Citroen DS5 un loc aparte. Mă refer la designul volanului, la ”branhiile” care flanchează selectorul cutiei de viteze automate pe tunelul median şi care sunt comenzile pentru geamurile laterale, la ceasul – care acum chiar dacă a migrat într-o poziţie centrală şi poartă semnătura B.R.M. – sub el adăposteşte butonul de start/ stop al motorului. Genul acesta de detalii oferă justificare, continuitate, contribuie la construirea unei tradiţii care îşi are rolul ei vital în naşterea unei mărci premium.

Testul complet poate fi citit pe ADEVARUL AUTO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Doctor de Ciuma
28.09.2020, 20:37:00

Nu ati avut bani sa spalati masina.In detaliul stopului este vizibila murdaria .

Adevărul Auto
1.10.2020, 09:02:24

Despre una, despre alta... - dacă doriți să vedeți o mașină impecabil de curată, sunt șanse să o găsiți în showroom, noi nu suntem agenți de vânzări. -materialul de mai sus l-ați citit gratis? -putem sta de vorbă despre grăunțele de praf prezente pe stop în clipa în care veți plăti pentru a citi conținut editorial creat și nu născut din www.

Modifică Setările