Auto

articolul anterior articolul urmator

Test Drive Ford Mustang Bullitt

2
30 Jul 2020 16:59:05
Autor: Adevărul Auto

Dacă Mustang era întruchiparea chilipirului când venea vorba de o maşină sport în Europa, iată că Ford a decis să condimenteze şi mai mult reţeta prin introducerea pentru prima dată a versiunii Bullitt pe Bătrânul Continent. Ce semnifică Bullitt şi de ce este atât de specială această versiune aflăm în cele ce urmează.

În primul rând să vorbim despre nume şi despre cum s-a născut această serie limitată. În anul 1968, pe străzile din San Francisco, celebrul Steve McQueen juca rolul locotenentului de poliţie Frank Bullitt. Într-una dintre epicele scenele hollywoodiene, Frank Bullitt, urmărit de doi asasini, a dat naştere uneia dintre cele mai spectaculoase urmăriri de maşini din istoria filmului, cu peste 13 minute de adrenalină pură la cele mai înalte standarde ale cinematografiei. Evident, Frank se afla la volanul unui Ford Mustang. De aici s-a născut numele şi istoria acestei versiuni.

Dacă Ford Mustang Bullitt a existat şi pentru generaţiile din 2001 şi 2008, este pentru prima dată când Ford aduce această versiune în Europa, în hainele noii generaţii, chiar dacă într-un număr limitat de exemplare. Aşa cum era şi normal, alăturarea numelui Bullitt şi implicit a lui Steve McQueen cu o legendă precum Ford Mustang nu putea da naştere decât unei serii limitate spectaculoase. Una pe care probabil nu o vom mai putea vedea în viitor în Europa, aşa cum ne este ea prezentată astăzi.

Video review

Citeşte testul complet, cu galerie foto pe ADEVARUL AUTO.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Aurelu Flogea
31.07.2020, 16:20:20

V-ati trezit? Bulitul e introdus din 2018 in Europa, nu de acum.

Adevărul Auto
6.08.2020, 03:37:25

Referirea de acum e pentru actuala generatie, nu pentru anul 2020. Masina a fost prezentata in 2018 la Salonul Auto de la Geneva.

Modifică Setările