Auto

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Mercedes-Benz S Class se pregăteşte să rescrie standardele

1
1 Aug 2020 16:49:51
Autor: Adevărul Auto

Aşa cum planeta aşteaptă o nouă generaţie Porsche 911 pentru a şti care sunt reperele în universul maşinilor sport, acelaşi efect îl are o nouă generaţie Mercedes-Benz S Class – rescrie standardele.

Nu mai este mult până Mercedes-Benz va introduce în scenă noua generaţie S Class, W223 va fi lansat în septembrie. Mercedes-Benz a început să prezinte o parte din noile tehnologii care vor fi prezente la bordul noului S Class, poate şi pentru a menaja audienţa, să nu fie şocul prea mare.

Rear-axle steering

Puntea spate care virează nu este o premieră. Principiul este acelaşi, în funcţie de viteza de rulare şi unghiul de virare, roţile spate virează în aceeaşi direcţie sau opus roţilor faţă. Pe scurt, acest sistem conduce la o creştere a agilităţii maşinii la viteze reduse prin reducerea ampatamentului, sau contribuie la o stabilitate mai mare la viteze ridicate prin creşterea ampatamentului. Sistemul comută de la virare în sens opus la virare în acelaşi sens de la o viteză mai mare de 60 km/h. Puntea spate poate vira până la un unghi de 10 grade, ceea ce este impresionant. S Class având o manevrabilitate similară sau poate mai bună, în spaţii înguste, ca un model compact.

Sistemul va fi disponibil în două versiuni, unul care poate vira puntea spate până la un unghi de 4,5 grade, şi al doilea care poate ajunge la 10 grade. Cu acest ultim sistem, versiunea cu ampatament lung are un diametru de bracaj mai mic de 11 metri. Sistemul dispune şi de o setare pentru utilizarea lanţurilor pe perioada iernii.

Airbag-uri frontale pentru locurile spate

O altă premieră semnată de viitoarea generaţie S Class va fi introducerea airbag-urilor frontale pentru locurile spate. Acestea sunt integrate în spătarul scaunelor faţă. Sunt compuse din două secţiuni. Iniţial se declanşează o structură tubulară care este compusă din două ”aripi”.

Acestea au rolul de a ”găzdui” şi ghida perna menită a atenua şocul coliziunii. Evident, sistemul este dezvoltat să lucreze împreună cu centura de siguranţă, iar dacă vorbim şi de centura de siguranţă gonflabilă, S Class reuşeşte să rescrie standardele de siguranţă şi pentru locurile spate.   

Citeşte materialul complet, cu galerie foto/ video extinsă, pe ADEVĂRUL AUTO.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Geo Geo
1.09.2020, 18:28:10

Acest Mercedes Benz AMG S Class e o super masina. E scumpa, dar face tot banii. Si este si sigura. Placerea de a conduce.

Modifică Setările