Auto

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Volvo XC40 este una dintre cele mai sigure modele de pe piaţă

0
24 Jul 2018 11:24:28
Autor: Adevărul Auto

Categoric 2018 este un an extraordinar pentru Volv, şi în mod particular pentru modelul XC40 care după titlul Car of the Year 2018, a obţinut la testele organizate de Euro NCAP unul dintre cele mai bune scoruri.

Euro NCAP a acordat 5 stele SUV-ului suedez, XC40 alăturându-se fraţilor mai mari XC60 şi XC90 care au obţinut de asemenea un punctaj de top.

Criteriile de testare Euro NCAP 2018 sunt cele mai drastice din istoria agenţiei, printre sistemele care pot contribui la un scor bun fiind şi detecţia bicicliştilor, frânarea automată sau sistemul de menţinere a benzii de rulare. Volvo XC40 a primit cel mai mare scor la capitolul sisteme de asistenţă – dintr-un total de 13 puncte, Euro NCAP a acordat maşinii 10 puncte, echivalentul unui procent de 76%.

Protecţia adulţilor în caz de accident este la nivel maxim, din 38 puncte posibile, modelul a obţinut 37, 2 puncte, un grad de protecţie de 97%. Protecţia copiilor a fost echivalată la 87%, din 49 puncte au fost obţinute 43 puncte.

Volvo XC40 este primul model al suedezilor care a câştigat titlul Car of the Year, deja constructorul anunţând că va mări producţia acestui model datorită cererii mari, rezultatele Euro NCAP în mod cert vor contribui la un succes mai mare al acestui model.

Testul nostru cu Volvo XC40 poate fi citit AICI!

Crash test Volvo XC40

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările