Auto

articolul anterior articolul urmator

Viitorul Dacia, dezvăluit de şeful Renault în planul Renaulution

8
14 Jan 2021 10:28:00
Autor: Adevărul Auto

Într-o conferinţă de presă desfăşurată în această dimineaţă, Luca de Meo a prezentat un nou plan de redresare a grupului Renault. Marca Dacia va beneficia de tehnologia E-Tech si va colabora strâns cu Lada.

Astăzi, Luca de Meo, CEO-ul grupului Renault, a prezentat ideile principate ale planului său denumit Renaulution (n.n. - Renault + Revolution).

Conform oficialilor Renault, noul plan va fi implementat în trei etape succesive: „Renaşterea”, până în 2023, care se va concentra pe recuperarea marjei de profit şi pe generarea de numerar, „Renovarea”, care se întinde până în 2025, va duce la o mai mare profitabilitate, „Revoluţia”, din 2025 şi mai departe, va redirecţiona modelul de afaceri către tehnologie, energie şi mobilitate făcând grupul Renault un lider în lanţul valoric al noii mobilităţi.

În acest context, Luca de Meo, CEO-ul grupului Renault, a declarat că „Renaulution este despre direcţionarea întregii companii de la producţia de volum către cea de valoare. Mai mult decât o schimbare, acesta este o transformare profundă a modelului de afaceri. Am stabilit baze sănătoase pentru performanţă. Ne-am simplificat operaţiunile începând cu ingineria, ajustându-ne dimensiunea atunci când este necesar, realocând resursele noastre în produse şi tehnologii cu potenţial ridicat. Această eficienţă sporită ne va alimenta viitoarea linie: tehnologică, electrificată şi competitivă. Şi acest lucru va alimenta puterea mărcilor noastre, fiecare cu propriile teritorii clare şi diferenţiate şi cu responsabilitate pentru profitabilitate şi satisfacţia clienţilor. Vom trece de la o companie auto care lucrează cu tehnologie la o companie tehnologică care lucrează cu maşini, realizând cel puţin 20% din veniturile sale din servicii, date şi tranzacţionarea energiei până în 2030. Renaulution este un plan strategic intern pe care îl vom lansa şi îl vom realiza în acelaşi mod în care l-am creat: colectiv”.

Cum va evolua marca Dacia şi ce modele noi vor apare în gamă puteţi citi pe ADEVARUL AUTO.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Pitrea Piron
14.01.2021, 10:56:12

Stati asa pana Apple si Google vor lansa masinile lor electrice simple, automatizate si conduse de IoS/Android. Cu Renaul si altii o sa se intample exact ce a fost cu Nokia si Blackberry. Vintage!

-1 (1 vot)
Vasile Preda
14.01.2021, 11:44:30

Unii cred că o mașină bună poate fi construită de oricine. Tot aud de 10 ani că face Apple o mașină. Inutil să menționăm că telefoanele Apple sunt fabricate de Samsung și că Apple nu are o fabrică.

Ionel Marcu
14.01.2021, 12:34:15

CEO De Meo vrea să treacă „de la producția de volum la valoare”, adică invers decât acum, gata cu mașinile multe și ieftine! Poate gata și cu Dacia, că tocmai ăsta a fost atuul ei, mașinile ieftine și bine vândute, tocmai de asta. Mașini mai luxoase și scumpe fac majoritatea producătorilor, de asta vând tot mai greu.

tuturor iobag
14.01.2021, 13:07:19

nope ! marja de profit e mai mare pe dacia decat pe renault .

Tudor Miclovan
14.01.2021, 11:05:42

Jucati-va voi de-a Matrix Revolution ca PSG a strans randurile cu Fiat si puii lui, asa ca veti ajunge nimeni pe piata, daca nu aveti o miscare creata. Si asta rapid, ca situatia e cotoioasa cu vremurile astea...

-8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările