10 sfaturi „culese” din cele mai importante cărţi de gastronomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul sărbătorilor de iarnă, picioarele meselor „tremură” sub greutatea feluritelor bucate. Cum reţetele sunt multe şi variate, orice bucătar amator ar fi uşor de debusolat, aşa că o listă de trucuri extrase din cărţile de gătit i-ar fi foarte folositoare.

Pentru a sări în ajutorul celor care pun osul la treabă şi pregătesc o masă îmbelşugată de sărbători, jurnaliştii de la „Huffington Post” au adunat, din cărţile de gătit cu reţete speciale, sfaturi folositoare amatorilor:

1. Pentru un plus de savoare, adaugă piure de alune picante –  Harold Dieterle’s Kitchen Notebook, Harold Dieterle şi Andrew Friedman

2. Adaugă ulei de măsline pentru un sos guacamole mai cremos –  Sunday Suppers, Karen Mordechai

3. Dacă faci pastele în casă, asigură-te că ai frământat aluatul suficient de mult, de preferat între 8 şi 10 minute – America Farm to Table, Mario Batali and Jim Webster

4. Pentru orez brun mai „pufos”, pune-l la înmuiat cu 30 de minute înainte să îl găteşti –  My Perfect Pantry, Geoffrey Aakarian

5. În loc să mărunţeşti usturoiul, pune un căţel de usturoi într-o tigaie cu ulei rece, apoi lasă să se încălzească timp de câteva minute. Pe măsură ce tigaia se încălzeşte, uleiul va lua aroma usturoiului – A Good Food Day, Marco Canora

6. Pune o linguriţă de oţet la aluatul de plăcintă pentru a obţine o crustă crocantă – Make it Ahead, Ina Garten

7. Pentru un gust fin de usturoi, freacă vasul de gătit cu un căţel – A Kitchen in France, Mimi Thorisson

8. Ce trebuie să conţină oala cu apă în care se fierb pastele: apă, un sfert de ceaşcă de sare şi o mână de griş – Flour + Water, Thomas McNaughton

9. Pentru salate cu aspect frumos, ignoră-ţi instinctele şi foloseşte ingrediente care au aceeaşi culoare, chiar dacă nu sunt numai legume, precum măr roşu şi ţelină roşie – Plenty More, Yotam Ottolenghi

10. Amestecă untul topit cu zeamă de lămâie pentru a obţine lichidul cu care se unge carnea înainte de a fi băgată la cuptor – Ruhlman’s How to Roast, Michael Ruhlman

Citeşte şi:
 

Sfaturi utile în bucătărie adunate de la chefi din toată lumea

7 lucruri pe care nu le ştii despre stevia, îndulcitorul natural fără calorii

FOTO 7 trucuri inteligente în bucătărie

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite