5 reţete delicioase de cafea pe care trebuie neapărat să le încerci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există numeroase modalităţi de preparare a cafelei, în funcţie de gusturile dumneavoastră
Există numeroase modalităţi de preparare a cafelei, în funcţie de gusturile dumneavoastră

Dacă v-aţi săturat să beţi aceeaşi cafea în fiecare dimineaţă, e timpul să încercaţi o modalitate mai creativă de a vă lua doza zilnică de cafeină. Fie că vă place cafeaua fierbinte, ice coffee sau ceva mai apropiat de un milkshake, în lista următoare veţi găsi o reţetă pe gustul dumneavoastră.

1. Thai Iced Coffe

Aveţi nevoie de:

- cafea măcinată

- 1 linguriţă de aromă de migdală

- 2 linguriţe de nucşoară măcinată

- 4 linguri de smântână lichidă

- 4 linguri de zahăr

Preparare:

Se amestecă nucşoara şi cafeaua măcinată şi se pun la fiert. După ce cafeaua a dat în clocot, adăugaţi zahărul şi aroma de migdală. Amestecaţi bine şi lăsaţi cafeaua să ajungă la o temperatură călduţă. Umpleţi patru pahare înalte până la jumătate cu gheaţă pisată şi turnaţi peste două treimi de cafea. Adăugaţi în fiecare pahar câte o lingură de frişcă. Dacă doriţi să obţineţi un efect stratificat, ţineţi o lingură deasupra paharului şi turnaţi frişca încet în lingură, astfel încât crema va pluti la suprafaţă.

2. Black Magic Coffe

Aveţi nevoie de:

- 300 g de cafea neagră proaspăt măcinată

- ¼ linguriţă de esenţă de ciocolată

- ¼ linguriţă de esenţă de alune

- ¼ linguriţă de esenţă de rom

- zahăr sau îndulcitor

Preparare:

Se toarnă cafeaua preparată în cană. Se adaugă esenţele de ciocolată, alune şi rom după gust. Adăugaţi îndulcitorul, amestecaţi şi savuraţi-vă cafeaua!

3. Creamy Iced Vanilla Caramel Coffee

Aveţi nevoie de:

- 4 ceşti de cafea preparată, adusă la rece sau la temperatura camerei

- 1 ceaşcă de lapte

- ⅓ ceaşcă de french vanilla creamer

- ¼ ceaşcă topping de îngheţată cu caramel

- 3 ceşti de gheaţă pisată

- Tub de frişcă

Preparare:

Se toarnă cafeaua, laptele, creamer-ul, topping-ul de caramel şi gheaţa într-un blender. Amestecaţi-le împreună la viteză ridicată până când conţinutul devine omogen. Se toarnă în patru pahare şi se adaugă frişcă deasupra.

4. Gingerbread Coffee

Aveţi nevoie de:

- apă fiartă

- lapte cald

- 3 linguri de cafea măcinată

- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată

- ¼ linguriţă de nucşoară măcinată

- 1/8 linguriţă de ienibahar măcinat

- ½ linguriţă de ghimbir măcinat

- 1 lingură de melasă

Preparare: 

Pune toate ingredientele, cu excepţia apei şi a laptelui, într-o cafetieră de 350 de ml. Se adaugă apa fierbinte şi amestecaţi cu coada unei linguri de lemn sau beţişoare. Puneţi capacul la loc şi preparaţi cafeaua timp de 4 minute. Turnaţi cafeaua în ceaşcă şi adăugaţi lapte după gust.

5. Coffe Imperial

Aveţi nevoie de:

- 6 cupe de cafea tare proaspăt măcinată

- 4 beţişoare de scorţişoară

- ½ ceaşcă de smântână lichidă

- zahăr după gust

- gheaţă pisată

- frişcă

- scorţişoară măcinată pentru ornat

Preparare:

Se adaugă beţişoarele de scorţişoară în cafeaua fierbinte şi lăsaţi-le aşa pentru o oră, apoi scoateţi beţişoarele. Adăugaţi zahărul şi apoi smântâna lichidă. Lăsaţi-le să se răcească. Turnaţi conţinutul într-un pahar înalt umplut cu gheaţă. Ornaţi cu frişcă şi un praf de scorţişoară.

Sursa: LifeHack

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite