În ce preparate se potrivesc şofranul, nucşoara, scorţişoara şi cuişoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scorţişoara are foarte multe întrebuinţări în funcţie de specificul culinar în care se foloseşte.
Scorţişoara are foarte multe întrebuinţări în funcţie de specificul culinar în care se foloseşte.

Fără condimente, mâncarea n-ar mai fi o plăcere, ci o simplă necesitate. Pe vremuri, erau aduse în Europa cu mari sacrificii, şi erau mai valoroase ca aurul. Astăzi, sunt la îndemâna oricui şi-s recunoscute pentru proprietăţilor lor de leac.

Susanul, aromat şi crocant

Aromate şi crocante, cu gust specific, asemănător celui de alune, seminţele de susan oferă minerale, antioxidanţi, vitamine, calciu. Pentru combaterea anemiei, consumă de 2 ori pe zi o salată pe care o prepari dintr-un măr, o roşie şi 3 linguriţe de seminţe de susan. Sunt folosite şi în diverse produse de patiserie. Pentru a le spori aroma, prăjeşte-le uşor într-o tigaie, fără ulei, până ce capătă o nuanţă aurie.

Nucşoara, gust inconfundabil

Este un condiment rafinat, care se pretează foarte bine atât în preparatele sărate, cât şi în cele dulci. Nucşoara are o aromă fină şi un gust dulce-iute. Arabii o folosesc pentru a parfuma carnea de miel, italienii pentru a condimenta cârnăciorii mortadella, scoţienii pentru a prepara tradiţionalul drob Haggis, olandezii în piureurile de legume. Românii o folosesc în special la deserturi. Nucşoara are şi proprietăţi de leac. Stimulează circulaţia sângelui, astfel că este ideală în stările gripale, este un eficient stimulent nervos şi are efecte analgezice.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite