Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Îngheţată delicioasă de casă: reţeta lui chef Adi Hădean

4
29 Jul 2020 18:43:40
Autor: Lizeta Oprea

Reţeta lui chef Adi Hădean necesită doar 3 ingrediente este şi foarte uşor de preparat. După 4 ore de stat la rece, aceasta poate fi un desert savuros inclusiv pentru copii.

Ingrediente:

300 g iaurt gras (pus la strecurat într-o sită fină, să se scurgă bine zerul)
200 g lapte condensat şi îndulcit

3-4 linguri de dulceaţă de fructe / o mână de fructe de pădure proaspete ori congelate

 Mod de preparare:

Amestecaţi iaurtul cu laptele într-un bol, apoi adăugaţi dulceaţa sau frcutele de pădure. Amestecaţi totul foarte bine cu un blender, până obţineţi o compoziţie omogenă.

Turnaţi compoziţia într-o tavă/caserolă şi daţi-o la congelator. Nu uitaţi să amestecaţi totul cu o furculiţă, din oră în oră, pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă.

După aproximatvi patru ore, îngheţata poate fi savurată.

Sursa: adihadean.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Constantine Constantine
29.07.2020, 21:33:24

Mai bine dadeai reteta aia veche de 50 de ani a inghetatei Profiterol. Ca cea din ziua de azi , care se numeste la fel, nu are sub nici o forma gustul ala incomfundabil.

0 (2 voturi)
Sorin Ionascu
29.07.2020, 23:29:34

Profiterol nu e o inghetata, ci o specialitate complexa, ce poate sau nu sa includa si inghetata. In Italia e doar o prajitura asemanatoare cu eclerul frantzuzesc, dar cu forma rotunda si cu destul de mult sos. Varianta care se gasea la noi in cofetarii avea, pe langa acele "gogosele" umplute cu crema, si inghetata si frisca. Daca vrei, poti sa faci singur - gasesti la supermarket gogosile goale, pe care le umpli cu crema de vanilie sau de cacao, pui peste ele inghetata si frisca, eventual cateva fructe si gata.

0 (2 voturi)
Constantine Constantine
30.07.2020, 09:43:04

Sorin Ionascu: atit la Casata in Bucuresti cit si la Constanta, prin anii 670-70 pe ferestre scria mare:"avem inghetata profiterol" Daca mergi azi la Lidl vei gasi aceiasi denumire numai ca nu mai are nimic comun cu cea din trecut, mai mult in loc de de gogoselele de care zici tu (Choux a la creme) se baga...biscuiti! Iar siropul acela de ciocolata adevarat (care azi a disparut de pe piata, amestecat cu siropul de zahar ars puse, peste frisca si inghetata de cacao erau un adevarat deliciu.As mai vrea eu sa gasesc la magazine acele indegriente dar azi ele sint doar o amintire.

ivanhoe zoom
30.07.2020, 01:26:53

E plina tara asta de "chefi".