Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Şi lămâile se pot mura! Cum le prepari şi la ce le foloseşti

1
15 Oct 2021 18:35:51
Autor: George-Andrei Cristescu

Credeai că doar castraveţii, gogoşarii sau varza se pot mura? Uită că şi lămâile fac casă bună cu sarea şi se pot folosi în orice reţetă care necesită lămâi proaspete, oferind o aromă mai fină.

Lămâile murate se găsesc şi în magazinele cu specific oriental sau musulman, însă pot fi făcute cu uşurinţă şi acasă. Pentru murare, se pot folosi lămâile din soiul Meyer, care sunt puţin mai dulci, sau Eureka. De asemenea, este bine să se folosească lămâi organice, pentru că se va consuma şi coaja.

Ingrediente:
  • 5-7 bucăţi lămâi proaspete
  • sucul de la 3-4 lămâi
  • sare
  • apă fiartă

Citeşte continuarea pe click.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imsi2 imsi2
15.10.2021, 19:13:18

In Portugalia (unde lamaile sunt ca corcodusele la noi adica zac pe sol) am vizitat o fabricuta de tuica de lamai. Ce era interesant ii ca distilatorul (cazanul principal) nu avea agitator asa ca l am luat lla intrebari pe proprietar cum face sa nu afume tuica. Omul a zis ca asta i stiinta vietii lui. Oricum m a cinstit cu tuica lui de lamai de taria tuicii de valeni dar cu o aroma deosebita. Oricum treaba cu agitatorul i a dat de gandit fiindca ii marea productivitatea considerabil.

-11 (11 voturi)
Modifică Setările