Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Alimentele sunt o sursă de fericire. Cum învingi depresia mâncând

1
10 Apr 2020 13:49:18
Autor: Redacţia Adevărul
Unele alimente stimlează secreţia de seretonină, numită şi hormonil fericirii FOTO Shutterstock
Unele alimente stimlează secreţia de seretonină, numită şi hormonil fericirii FOTO Shutterstock

În lupta organismului cu stresul se pot produce dezechilibre cu consecinţe grave asupra stării de sănătate, mai ales dacă stresul se manifestă pe termen lung. Unele dintre aceste consecinţe sunt anumite forme de depresie. Vestea bună este că şi împotriva acestei boli se poate lupta prin alimentaţie, iar unele alimente sunt o adevărată sursă de fericire.

Doctorul Codruţ Ţuţu, specialist în acupunctură şi apifitoterapie, susţine că împotriva stresului şi a depresiei de mare ajutor sunt neurotransmiţătorii, dintre care cel mai cunoscut este seretonina. 

„Serotonina înlătură anxietatea şi depresia şi accentuează sentimentele pozitive. De aceea, este supranumit şi «hormonul fericirii»“, explică specialistul.

Medicul precizează că în cazul depresiei nu se impune un regim alimentar la fel de strict ca în cazul altor afecţiuni, dar este destul de categoric referitor la „excitanţii sistemului nervos, care trebuie consumaţi în cantităţi foarte mici sau chiar evitaţi în anumite situaţii“.

Ce alimente stimulează secreţia de seretonină, ce e bine să incluzi în dieta ta dacă suferi de o formă de depresie, dar şi ce alimente sunt considerate excitanţi ai sistemului nervos află din clickpoftabuna.ro.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Naftuli
10.04.2020, 14:08:36

Mâncatul bine și statul în casă sunt sănătate curată, după ce se va „aproba” sfârșitul epidemiei de coconavirus vor muri mai mulți decât de virus, dar fericiți și rotofei; scop cu realizare dublă.