Articol publicitar

Ana Consulea: „A fost ambiţia noastră să facem deserturi extrem de bune pentru candy baruri, nu doar frumoase“. TOP 7 dessert bar-uri spectaculoase

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Dessert Bar-urile frumoase nu înseamnă întotdeauna şi deserturi gustoase, iar multe dintre candy barurile spectaculoase de pe Pinterest sunt, câteodată, prea frumoase ca să fie adevărate.

Una dintre cele mai mari provocări în crearea unui Dessert Bar este să oferi produse extrem de bune, menţinând, însă, un echilibru între aspect şi gust, spune Ana Consulea, cofetar care şi-a creat propriul stil în această lume şi a avut ambiţia să atingă echilibrul dintre formă şi fond.

 Vă prezentăm mai jos o parte dintre Dessert Bar-urile spectaculoase realizate de Ana Consulea, desemnată „Pastry Chef of the Year” de către prestigiosul ghid Gault & Millau, şi echipa sa de cofetari de la Zexe Braserie.    

Primul pas în realizarea unui Dessert Bar, indiferent de tipul de eveniment, este partea de consiliere şi definirea dorinţelor clienţilor. „Ajutăm clienţii să îşi dea seama ce îşi doresc şi îi ghidăm în alegerea produselor. Ne implicăm foarte mult în fiecare eveniment, pe care îl personalizăm, de la veselă, până la printuri, mobilier şi produse. Dacă până acum câţiva ani, atenţia noastră era îndreptată doar catre produs, acum oferim un serviciu complet, care are integrată o parte consistentă de consiliere. Discuţiile şi degustările durează câteodată ore, iar acest lucru ne ajută să cunoaştem oamenii, pentru a realiza ce îşi doresc cu adevărat. Ei vin, de regulă, debusolaţi şi încărcaţi de foartă multă informaţie. Este o reală relaxare momentul în care realizează că suntem lângă ei, gata să îi sprijinim în luarea deciziilor”, povesteşte Ana Consulea.

„În ultimul an, am încercat să renunţăm la colorantul artificial

Deşi poate părea simplu să realizezi un candy bar, în realitate, este o muncă enormă în spate. „De la primul contact pe care îl avem cu clientul, până la poza de final cu produsele aşezate pe masa de receptie este un drum care presupune 32 de paşi (număraţi), pe lângă procesul de producţie”, mărturiseşte Ana. Iar una din marile provocări este corelarea dorinţelor clienţilor cu producţia, asta şi pentru că imaginile cu candy baruri spectaculoase de pe reţelele social media sunt, de cele mai multe ori, prea frumoase ca să mai fie şi gustoase. „Oamenii vin cu poze de pe Pinterest prelucrate de 10 ori înainte de a fi postate şi vor să le reproducem, fără să ştie că unele prajituri fie sunt doar machete (nu prăjituri reale), fie, deşi frumoase, nu se pot mânca pur şi simplu, din cauza ingredientelor care le ajută să fie atât de spectaculoase – pastă de zahăr, prea multă cremă de unt, mult prea mult colorant.

Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care am vrut să îmi definitivez un stil în această ramură a cofetăriei, înainte de a ne lansa, astfel încât oamenii să ştie ce primesc atunci când intră la noi în cofetărie. Să ne permitem să refuzam producerea anumitor dulciuri, dacă nu corespund standardelor noastre, dar să venim în întâmpinarea lor cu alternative”, mai spune cofetarul.

Ambiţia Anei Consulea şi a echipei sale a fost ca oamenii să rămână plăcut impresionaţi şi de gustul produselor, nu doar de aspectul acestora. Iar unul din secretele deserturilor bune stă în ingredientele de calitate. „În ultimul an, am încercat să renunţăm la colorantul artificial şi să ne folosim de materie prima colorată natural, ori de câte ori avem posibilitatea. De exemplu, folosim ciocolată colorată cu fruct deshidratat, lucru care ne ajută să aducem pe lângă o culoare naturală, plăcută, şi un factor foarte important – gustul. Nu credem în dessert bar-urile care doar arată foarte bine în poze’’, mai spune Ana Consulea. Când vine vorba de decor, echipa Zexe Braserie se bazează mai mult pe decoruri naturale – fructe, flori naturale, ciocolată – în detrimentul pastei de zahăr şi altor stereotipuri, precum umbreluţe colorate.

Nu doar dessert bar-urile au câştigat în popularitate, în ultimul timp, ci şi varianta lor sărată. „Anul acesta, am început să introducem şi partea de Salty Bar - mici gustări sărate, pe care le oferim lângă cele dulci. Există un decalaj mare între momenul sosirii la restaurant şi servirea primului fel, aşa că oamenii apreciază amuse bouche-urile”, mai spune cofetarul.

Vă prezentăm mai jos o selecţie a celor mai spectaculoase dessert bar-uri şi salty bar-uri realizate de Ana Consulea şi echipa Zexe Braserie:

1. Natural Pink Dessert Bar

Imagine indisponibilă

 2. White Dessert Bar

Imagine indisponibilă

Credit foto: Ionuţ Chiru
Organizator: Adina Pătru
Flori: Signature Events Design

3. Mixotic Dessert Bar

Imagine indisponibilă

4. Floral Dessert Bar 

Imagine indisponibilă

Concept: DS Premium Events

5. Summer Vibes Dessert Bar

6. Fruity Dessert Bar

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

7. Salty Bar

Imagine indisponibilă

(Cheese Bar)
Credit foto Ionuţ Chiru

Organizator: Adina Pătru
Flori: Signature Events Design

Ana Consulea vrea să le arate românilor ce cofetărie minunată avem

Ana Consulea este cofetar şi fondator al Zexe Braserie, un loc născut din dorinţa de a reda savoarea cofetăriei româneşti. A studiat cofetăria în Franţa, la Şcoala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut şansa să înveţe de la nume mari din cofetăria artizanală. După un an de cursuri intense, Ana s-a întors în Bucuresti, hotărâtă să arate publicului din România că avem o cofetărie robustă şi plină de personalitate.

Iniţiativa de a-şi deschide o braserie proprie, în care toate prăjiturile să stea sub acelaşi acoperiş, a venit în 2016, la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioadă care a presupus mult efort şi cercetare la nivelul istoriei cofetăriei româneşti.  Ana Consulea a reuşit astfel să reviziteze, într-un mod original şi contemporan, cu ingredientele şi tehnicile de astăzi, reţete istorice de prăjituri româneşti, precum Tache Ionescu, Carme Sylva, George Enescu şi Regina Maria. Pe lângă linia de deserturi istorice, Ana Consulea a dezvoltat şi o gamă de prăjituri nostalgice, cu gust de copilărie (pandişpan cu vişine, chec marmorat – „de mamaie”, dar şi o serie de sortimente de îngheţată artizanală cu arome unice pe piaţă - îngheţată cu colivă, mure, cătină, cu pufarine, must, cu pâine prăjită şi gem).

În anul 2014, Ana Consulea a dat lecţii de cofetărie finaliştilor de la emisiunea MasterChef.  În 2017 şi 2018, a primit titlul consecutiv de „Cel mai bun Chef Cofetar din România”, la Gala Horeca Awards, iar în 2019, a fost distinsă cu titlul „Pastry Chef of the Year”, din partea Gault&Millau.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite