Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Aurul comestibil este, de fapt, un E. Ce se întâmplă când îl mănânci

2
16 Jan 2021 09:31:38
Autor: Click! pentru femei
Aurul comestibil este utilizat în gastronomia fină FOTO Shutterstock
Aurul comestibil este utilizat în gastronomia fină FOTO Shutterstock

Există o mulţime de motive pentru care oamenii iubesc aurul. Odinioară, bijuteriile confecţionate din acest metal preţios ofereau un anumit statut, astăzi este absolut banal să porţi aceste podoabe. Nu acelaşi lucru se poate spune despre mâncarea, deserturile şi băuturile ornate cu aur, devenit un simbol al opulenţei.

Aurul comestibil este un anumit tip de aur autorizat de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii ca aditiv alimentar, sub denumirea E-175.

Este utilizat în gastronomia fină, pentru a decora diverse preparate, antreuri, sushi, foie gras, în patiserie, la deserturi precum pralinele de ciocolată şi îngheţata, dar este folosit şi pentru ornarea unor cocktailuri sofisticate.

Aurul comestibil poate fi sub formă de foiţă de aur, o peliculă extrem de subţire, fulgi sau pulbere.

Află aici dacă există beneficii sau pericole pentru sănătate atunci când ingerăm acest metal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Pano
16.01.2021, 11:07:01

Toti smecherii si ocalarii ar trebui sa manace cat mai mult aur de acest fel, cu polonicul, kilograme intregi mult, mult aur.

+4 (4 voturi)
geek-a-contra
16.01.2021, 14:17:35

ce numar anume poarta e-ul aurului? si ce materia aia mincata cu preponderenta de politicieni, ce numarare e-ul ala? p.s. acu', pe ton (mai) serios... titlul.... "Aurul comestibil este, de fapt, un E..." .... ai zice ca dat unui ingredient un cod cu e il face, doamne feri, implicit sursa a nush' ce nenorocire... stiti care anume e este acidul ascorbic? (vitamina c ptr cine nu stie..), celelalte vitamine? acidul lactic (produs natural in muchi in timpul efortului)? sucul de lamiie? banalul otet? bioxidul de carbon pe care il respiram? etc...

Modifică Setările