Băuturi alcoolice „la modă“ în 2013
0Licoarea bahică, berea, cu gust amărui servită la halbă şi bătrânul cidru, obţinut din pulpa fructelor zdrobite în butoiul bunicului, sunt în topul preferinţelor anul acesta, potrivit winetimes.com.
Dulce-i vinul...
Vinul rămâne printre preferinţele consumatorilor în 2013, iar soiurile cu arome dulci, îmbietoare, sunt populare în întreaga lume. Se regăsesc în meniurile restaurantelor din întreaga lume, iar aceste băuturi de desert, aşa cum sunt numite, conţin doze diferite de zahăr şi alcool. Considerat un rafinament pentru degustători, vinul dulce aprinde spiritele şi bucură papilele gustative.
Vin roşu. FOTO Shutterstock
Berea, un deliciu în 2013
Obţinută din ingrediente naturale, berea reprezintă o băutură în trend şi în 2013 şi este omniprezentă în resaurante, alături de vinuri. Cu un gust puternic înţepător şi uşor amărui, berea rămâne una dintre cele mai apreciate băuturi fermentate din lume.
Bere la halbă. FOTO Shutterstock
Cidrul la un alt nivel
Obţinut prin fermentarea fructele, mai ales a merelor şi a perelor, dar şi a gutuilor, faimoasa licoare ocupă un loc onorabil în topul băuturilor noului an. Acest lichid cu o doză mică de alcool poate fi savurat apelând la un mix de miere şi scorţişoară. În plus, s-a constatat că acesta este un bun remediu contra diverselor boli, iar cidrul din coacăze protejează organismul de atacuri de cord, boli de inimă şi cancer.
Cidru de mere FOTO Shutterstock
Vodca e „copilul“ ruşilor
Una dintre cele mai iubite băuturi din lume, vodca rusească a ajuns să „bucure inima şi minţile oamenilor“, iar în 2013 ea pare să se afle în plină evoluţie. Printr-o strategie abilă de marketing, ruşii au reuşit să împrăştie licoarea tradiţională pe întreg globul. Procedeul realizării acesteia este unul complex şi presupune filtrarea băuturii pentru ca lichidul să nu conţină impurităţi. Secretul acestei reţete de succes îl reprezintă alcoolul în care au fost conservaţi vreme de un an de zile, ardei roşii iuţi.
Vodca, băutura tradiţională a ruşilor. FOTO Shutterstock
Tequila, aroma Mexicului
Deşi istoria acestei băuturi este incertă, se consideră că ea a fost preparată iniţial în Mexic, în secolul al XVI-lea, dintr-o plantă exotică, numită agavă. Shotul de tequila, savurat cu feliile de lămâie şi sare, râmâne o băutură de top anul acesta.
Shoturile de tequila sunt preferate în 2013. FOTO Shutterstock
Melasa, mama romului
Romul îşi datorează existenţa trestiei de zahăr, mai exact melasei făcute din această plantă. Substanţa foarte dulce este amestectă cu apă şi lăsată să fermenteze, o zi pentru aromele mai dulci, respectiv câteva săptămâni pentru cele mai tari. Apreciat sub forma unor cocktailuri celebre, cum ar fi daiquiri, mojito şi cuba libre, romul a câştigat un rol importat şi în bucătărie, devenind un ingredient important folosit la prepararea prăjiturilor.
Rom cu cola. FOTO Shutterstock
Whisky-ul reinventat
De la crema de whisky până la licoarea seacă, această băutură este obţinută prin distilarea malţului de orz, grâu, secară şi, mai nou, chiar şi din porumb. Supranumit „apă a vieţii“, whisky-ul, care iniţial a fost considerat bere distilată, a evoluat şi a cunoscut o interpretare complexă şi diferită. Anul 2013 pare să aducă acestei băuturi un nou omagiu.
Whisky-ul sau „apa vieţii“. FOTO Shutterstock