Bucharest Gourmet Festival: trei zile cu show-uri culinare şi degustări de specialităţi preparate de foşti concurenţi la „MasterChef” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO stmoritz-gourmetfestival.ch
FOTO stmoritz-gourmetfestival.ch

Prima ediţie a evenimentului culinar Bucharest Gourmet Festival se va desfăşura în perioada 3-5 iunie, provocând iubitorii bucătăriei gourmet să descopere gusturi noi şi preparate rafinate care poartă semnătura foştilor concurenţi MasterChef Paul Siserman şi Liviu Lambrino.

Timp de trei zile, vizitatorii Băneasa Shopping City vor putea fi martorii unor demonstraţii culinare inedite, având posibilitatea să guste cele mai savuroase preparate realizate de foştii concurenţi MasterChef Paul Siserman şi Liviu Lambrino, ambasadori Electrolux.

„Din punctul meu de vedere, în esenţa ei cea mai pură, bucătăria gourmet ar trebui să însemne o colecţie de superlative. Ingrediente de cea mai înaltă clasă, cea mai rafinată sau inovativă tehnică culinară, cele mai bune combinaţii de arome, cele mai frumoase culori, cel mai frumos plating, cea mai potrivită farfurie, cel mai mare respect pentru omul care plăteşte pentru mâncarea ta şi, mai ales, cel mai bun gust, totul transformat în cea mai fantastică experienţă culinară”, a explicat Liviu Lambrino.

image

Liviu Lambrino FOTO kilostop.ro

În viziunea lui Paul Siserman, ideea de gătit depăşeşte limitele clasicei bucătării profesionale. Chef Siserman încearcă să spună poveşti prin farfuriile sale şi prin preparatele pregătite de el. Tratează, spune el, fiecare proiect prin prisma ineditului, pentru ca ce iese din bucătăria sa să uimească. 

image

Paul Siserman FOTO apropotv.ro

 „În primul rând, este vorba despre plăcerea de a vedea, ca în artă. Urmează dorinţa de a afla, ca în istorie şi, nu în ultimul rând, nerăbdarea de a gusta. Ideea unor meniuri gourmet aduce cu sine calitatea la rang înalt, o prezentare deosebită, dar şi sofisticare. Altfel spus, cam ce este în moda hainelor haute couture, aşa şi în bucătăria gourmet sau haute cuisine. Consumatorul român încă învaţă. Ştim foarte bine că din cauza perioadei comuniste, cei mai mulţi dintre noi nu am ştiut să testăm, să asimilăm gusturi, să adoptăm stiluri culinare. Acum, cultura culinară se creează şi evoluează frumos. Suntem pe drumul cel bun”, a explicat Paul Siserman.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite