Care este diferenţa între tipurile de muştar?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă-ţi place să stai mai mult în bucătărie, poţi să-l faci şi acasă, fără mare dificultate şi vei descoperi că e şi mai gustos decât cel cumpărat!
Dacă-ţi place să stai mai mult în bucătărie, poţi să-l faci şi acasă, fără mare dificultate şi vei descoperi că e şi mai gustos decât cel cumpărat!

Dacă nu ai fost curioasă până acum să ştii mai multe despre muştar în afară de faptul că poate fi dulce sau iute, ai acum ocazia să afli mai multe despre diversele varietăţi ale acestui condiment.

Muştarul se face amestecând boabele plantei cu lichid, însă alegerea boabelor şi a tipului de lichid utilizat este ceea ce creează varietăţile de muştar pe care le vedem în magazine astăzi. Magia muştarului îşi are originea în enzimele care-l transformă în ulei de muştar odată ce sămânţa e spartă. Gradul de iuţeală depine de tipul de boabe folosite. Boabele de muştar galben (sau alb) sunt cele  mai dulci, în timp ce cele maronii şi negre sunt mai picante.

Temperatura apei are şi ea importanţa ei — apa fierbinte dezactivează enzimele şi descompune unii dintre compuşii picanţi, în timp ce apa rece îi meţine intacţi. Muştarul dulce se face din boabe galbene şi mult oţet, în timp ce cele iuţi se fac din boabe negre sau maronii şi apă rece.

Muştarul galben are această culoare datorită folosirii exclusiv a boabelor de muştar galben, precum şi a turmericului. Aceste două ingrediente se amestecă cu oţet şi apă, iar uneori şi alte câteva condimente nepicante. Pe o scală a picanţei, boabele galbene sunt la nivelul cel mai de jos, fiind folosit la fel de mult acasă pentru mici, cârnaţi şi hamburgheri, după cum este, de asemenea, amestecat în sosuri de grătar şi marinate.

Muştarul cu miere este un amestec de muştar şi miere în proporţii egale. Din moment ce scopul muştarului cu miere este să aducă dulceaţa sosului care este cunoscut pentru gustul picant şi amărui, cel galben este cel mai folosit în mod obişnuit, deoarece are deja o savoare blândă care este uşor de îmblânzit suplimentar cu mierea. Se foloseşte pentru producerea sosurilor mai dulci şi pentru mâncăruri care ar  avea de câştigat prin adăugarea unei savori mai dulci, precum puiul la grătar şi salată de spanac cu sos de muştar cu miere.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite