Reţetă de Tiramisu cu vin alb
0Prăjitura Tiramisu este desertul perfect pentru weekendurile petrecute în familie sau cu prietenii. Reţeta de Tiramisu, cea clasică, este rapidă şi include vin alb dulce şi parfumat.
Reţetă de Tiramisu: Ingrediente
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 120 ml vin vin alb dulce şi parfumat
- 450 g brânză mascarpone
- 230 g frişca nebătută
- 280-300 g pişcoturi de şampanie
- două linguri cacao neagră
- 350 ml cafea espresso (îndulcită cu două linguri de zahăr)
Reţetă de Tiramisu: Mod de preparare
Se bat gălbenuşurile cu telul, pe foc, la bain-marie, până devin spumoase, apoi se adaugă zahărul şi vinul, bătând încontinuu. Se stinge focul şi se bate crema în continuare, până se întăreşte şi face băşici.
Brânza mascarpone se freacă bine, până devine ca o cremă. Peste ea se adaugă crema de ouă şi vin (numită zabaglione) şi se omogenizează. La sfârşit se încorporează şi frişca bătută fără zahăr.
Pişcoturile se cufundă, unul câte unul, câte o secundă, în cafeaua călduţă, apoi se aranjează pe o tavă dreptunghiulară (30 x 40 cm, adâncă de circa 4 cm), tapetată cu folie de aluminiu.
Pişcoturile se pun bine lipite unul de celălalt, până ce tot fundul tăvii este acoperit. Se ia jumătate din cremă şi se întinde uniform peste stratul de pişcoturi.
Se pune apoi al doilea strat de pişcoturi, acoperindu-l cu restul de cremă. Se pudrează uniform cu cacao, folosind o sită fină de ceai. Se ţine la frigider cel puţin 3 ore.
Sursă: restaurantedelux.ro