3 reţete delicioase:
Cartofi noi traşi la tigaie, cu şunculiţă
Ingrediente
1 kg cartofi noi
200 g şunculiţă, kaizer sau bacon
50 ml ulei de floarea-soarelui
1 linguriţă usturoi granulat
1 linguriţă boia dulce sau iute
sare, după gust
piper, după gust
Speli bine cartofii în câteva ape, pentru a îndepărta tot pământul. Dacă sunt mici îi laşi întregi, dacă sunt mai mari îi tai jumătăţi. Îi fierbi în apă clocotită cu sare, la foc mediu, 10-12 minute, până ce s-au făcut pe jumătate. Îi scurgi şi îi laşi la răcit.
Tai şunculiţa cubuleţe şi o rumeneşti într-o tigaie antiaderentă, până devine crocantă, apoi o scoţi pe şerveţele de hârtie. Peste grăsimea din tigaie torni uleiul, adaugi cartofii, presari usturoiul granulat, boiaua şi îi prăjeşti la foc mediu până ce capătă o crustă aurie, amestecând ocazional. Adaugi şunculiţa, potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci şi mai ţii pe foc mare încă 5 minute.
Serveşti cartofii imediat, cu smântână sau cu brânză veche de oi şi presari verdeaţa preferată.
Citiţi celelalte reţete pe Click Poftă bună.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate