Castraveţi în oţet. Reţeta autentică a gospodinelor din Lipova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castraveţi în oţet
Castraveţi în oţet

Dacă încă vă gândiţi că nu aţi pus castraveciori la oţet pentru cămară şi sunteţi în căutarea unei reţete autrentice, metoda gospodinelor din Lipova v-ar putea fi de folos.

Ingrediente

- castraveţi 10,000 kg

- oţet 1,000 l

- sare 0,250 kg

- usturoi 0,100 kg

- arpagic 0,500 kg

- hrean 0,050 kg

- tarhon 1 leg.

- mărar uscat 1 leg.

Cum se pun la borcan

Se aleg castraveţii proaspăt culeşi, verzi, tari, neloviţi sau mânaţi, se spală şi se lasă să se zvânte. Se opăresc în oţet diluat cu apă clocotită cu sare (1 litru de oţet la 2 litri de apă). După ce s-au răcit, se aşază la borcane, adăugându-se printre rânduri arpagicul şi usturoiul curăţat, hreanul, frunzele de tarhon şi mărarul. Se toarnă oţetul rece şi se leagă borcanul la gură. După 10-12 zile, se scoate oţetul, se dă în fiert şi, după ce s-a răcit, se toarnă la loc peste castraveţi. Borcanul se leagă la gură şi se păstrează în cămară sau în pivniţă. Se pot pune şi frunze de vişin, scrie dcnews.ro

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP şi tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galaţi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite