Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Ce alimente nu trebuie spălate niciodată înainte de a le găti

4
9 Apr 2021 09:52:01
Autor: Click! pentru femei
Carnea de pui nu trebuie spălată înainte de gătire FOTO Shutterstock
Carnea de pui nu trebuie spălată înainte de gătire FOTO Shutterstock

Este binecunoscut faptul că alimentele trebuie bine spălate înainte de consum. Însă, în unele cazuri, sfaturile specialiştilor nu se aplică. Dacă ai crezut că scapi de bacterii prin spălarea acestor alimente, mai gândeşte-te.

Spălând alimentele înainte de consum sau de preparare, eliminăm murdăria, bacteriile şi prevenim toxiinfecţia alimentară. Există şi situaţii în care este mai periculos pentru sănătate să speli un aliment.

Unul dintre aceste alimente este carnea de pui. Nu numai că obiceiul nu duce la eliminarea bacteriilor sau a agenţilor patogeni, ci poate creşte riscul de contaminare. „Spălând puiul crud în chiuvetă, este posibil să răspândeşti bacteriile prin bucătărie, inclusiv pe suprafeţele curate, precum blaturi, prin stropire şi picurare”, spune expertul în nutriţie şi sănătate alimentară Eric Sieden, din New York. Singurul mod cu adevărat eficient de a scăpa de bacterii este de a găti carnea, iar regula se extinde întotdeauna şi la peştele crud şi la alte tipuri de carne.

Află aici ce alte alimente nu trebuie spălate niciodată înainte de preparare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ionescu Ionescu
9.04.2021, 10:19:43

Articol mai retardat rar mi-a fost dat să văd....

+5 (9 voturi)
Utilizator Adevărul
9.04.2021, 10:37:09

Comentariu considerat abuziv.

Amdo Odma
9.04.2021, 10:42:04

Am auzit de nenumarate ori tampenia asta, care chiar e o tampenie.

+1 (13 voturi)
Caius Iulius Caesar
9.04.2021, 14:50:31

Corect !

0 (6 voturi)
Modifică Setările