Ce alimente poţi congela pentru a le prelungi prospeţimea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele trebuie să fie reci, împachetate bine şi niciodată recongelate.
Alimentele trebuie să fie reci, împachetate bine şi niciodată recongelate.

Pentru a evita pierderea unor alimente perisabile a căror valabilitate poate fi prelungită şi pentru a nu risca să mănânci ceva care să-ţi provoace boli grave, precum diareea acută, poţi recurge la metoda congelării.

Produse de panificaţie

Întreagă sau feliată, pâinea poate fi congelată şi consumată mai târziu fără probleme. Dacă vrei s-o pui la congelator sub formă de felii, separă-le cu folii de aluminiu sau de hârtie şi aşază-le într-o pungă de plastic, altfel se prind una de alta. Elimină cât mai mult aer la închiderea pungii.

Ciupercile congelate vor avea gust mai bun

Aduc un plus de substanţe nutritive preparatelor rapide şi sănătoase. Ciupercile congelate vor da şi un gust deosebit preparatelor, mai ales că-şi păstrează prospeţimea. Un alt avantaj este că se menţin proaspete mai mult timp şi le ai la îndemână oricând ai nevoie. Nu vei avea nicio scuză să alegi un semipreparat sau produse nesănătoase. Înainte de congelare e important să le speli şi să le cureţi, apoi să le feliezi sau să le mărunţeşti. Aşază-le în strat subţire, ca să le poţi folosi mai uşor când vrei să le găteşti.

Pont
Dacă ai curăţat prea mult usturoi nu trebuie să-l arunci. Pune-l la congelator într-o caserolă cu puţin ulei. Poate fi ţinut astfel mai multe luni.

Află pe clicksanatate.ro ce preparate culinare se pot congela!

«Ce pot mânca după ora 18?»

Durerile de spate pot anunţa o infecţie urinară

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite