Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Ce conţin de fapt cartofii prăjiţi de la McDonald's? Un bucătar dezvăluie toate ingredientele

1
16 Jun 2015 17:18:59
Autor: Daniel M Dumitru
Cartofii prăjiţi de la McDonald's conţin 9 ingrediente/FOTO chicago.cbslocal.com
Cartofii prăjiţi de la McDonald's conţin 9 ingrediente/FOTO chicago.cbslocal.com

În urma unei întrebări online, un bucătar american prezintă îngredientele care se regăsesc în cartofii prăjiţi de la McDonald’s şi spune dacă acestea sunt periculoase.

Un utilizator a întrebat pe site-ul Quora de ce foloseşte McDonald’s 14 ingrediente diferite pentru aceşti cartofi, deosebit de populari printre clienţi.

În realitate, după cum scrie şi pe site-ul companiei, cartofii prăjiţi conţin doar 9 ingrediente, nu 14. Acestea sunt următoarele: cartofi, ulei de rapiţă, ulei hidrogenat de soia, ulei de floarea soarelui, aromă naturală (din sursă vegetală), dextroză, acid citric (conservant), acid sodic pirofosfat (ajută la menţinerea culorii) şi dimetilpolisiloxan.

Practic, este vorba de cartofi care sunt prăjiţi într-un amestec de uleiuri vegetale. Se adaugă un acid care previne oxidarea cartofilor, o aromă naturală şi un conservant natural, deci ingredientele nu sunt periculoase.

Singurul ingredient relativ ciudat este dimetilpolisiloxanul, substanţă cunoscută şi sub numele de simeticonă, care se regăseşte şi în multe medicamente menite să combată balonarea.

Acest ingredient a fost adăugat tocmai pentru a preveni eventuale deranjamente intestinale, în cazul consumului unei mari cantităţi de cartofi prăjiţi, explică bucătarul Craig Good, autorul articolului preluat de Business Insider.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
16.06.2015, 18:59:34

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările