Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm cartofi în fiecare zi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartofii, o sursă de carbohidraţi FOTO Shutterstock
Cartofii, o sursă de carbohidraţi FOTO Shutterstock

Cartofii sunt leguma preferată a tuturor şi nici nu e de mirare, la cât sunt de gustoşi şi de versatili. Pot fi consumaţi oricând, la micul dejun, la mesele principale, ca gustare, ca garnitură sau ca fel principal. Ba chiar şi în deserturi delicioase, precum găluştele cu prune. Dar ce înseamnă dacă îi mâncăm în fiecare zi?

Deşi sunt una dintre cele mai importante şi sustenabile culturi ale planetei şi una dintre cele mai consumate legume, banalii cartofi nu au fost consideraţi niciodată un super-aliment. 

Dimpotrivă, ni s-a indus ideea să consumăm această legumă bogată în amidon şi carbohidraţi cât mai rar şi în cantităţi cât mai mici.

Sunt sau nu cartofii pe-atât de nesănătoşi precum ne-au făcut să credem aceste vremuri în care una dintre cele mai mari ameninţări par să fie carbohidraţii? 

Citeşte aici ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm cartofi în fiecare zi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite