Ce mâncăm de 1 Decembrie. Cele mai bune reţete de fasole cu afumătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Click!
FOTO Click!

Fasolea face parte din meniul tradiţional şi este un preparat iubit de mulţi oameni. Cu ciolan afumat, cu cârnaţi sau chiar şi simplă, acest fel de mâncare este cel mai frecvent pus pe masa de ziua naţională a românilor, 1 decembrie. Savurează gustul desăvârşit al fasolei încercând una dintre aceste reţete!

Ciorbă de fasole 

Ingrediente Ciorbă de fasole:

500 g ciolan afumat, 500 g fasole uscata, 500 g smântână grasă, 5 ouă, cartofi, morcov, ţelină, ceapă, ardei gras, păstârnac, sare şi piper. 

image

Mod de preparare Ciorbă de fasole:

Pui fasolea la înmuiat de seara, a doua zi schimbi apa şi o fierbi până e fiartă pe jumătate. Ciolanul fiert şi afumat se taie cubuleţe. Într-o oală se pune puţin ulei şi se adaugă legumele tăiate mărunt pentru a fi călite. După ce morcovul, ţelina, ceapa, ardeiul şi păstârnacul se călesc, adaugă bucăţile de ciolan în oală şi ţine pe foc alte 10 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă. Adaugă apoi apă peste toată compoziţia, pui fasolea scursă şi lasă la foc mediu. Taie cartofii cubuleţe şi adaugă-i în ciorbă. Lasă la fiert aproximativ 30 de minute. În timp ce zeama fierbe, separă ouăle şi adaugă gălbenuşurile peste smântână. Amestecă bine şi încorporează compoziţia obţinută în ciorbă şi mai lasă la fiert încă 20 de minute. Reţeta de ciorbă de fasole cu afumătură este gata şi poate fi servită cu mărar şi ceapă roşie. 

Descoperă pe Click! alte reţete delicioase de fasole

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite