Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Ce sunt şi cum se prepară pelmeni, cel mai cunoscut fel de mâncare rusesc

1
31 Jul 2020 10:49:16
Autor: Click! pentru femei
Bucătăria rusească este foarte diversificată FOTO Shutterstock
Bucătăria rusească este foarte diversificată FOTO Shutterstock

În Rusia se spune că pelmeni ar fi mâncarea burlacilor. Motivul este simplu: se găsesc la orice colţ de stradă, mai ales sub formă congelată, iar atunci când ai frigiderul gol sau nu ai timp să găteşti, aceşti mici colţunaşi umpluţi cu carne îţi potolesc foamea. Află de unde provin, dar şi ce alte mâncăruri gustoase ne oferă bucătăria rusească.

Bucătăria rusească a fost influenţată de condiţiile naturale şi asezarea geografică. Lacurile, râurile şi mările bogate în peşte, pădurile intinse pe suprafeţe imense au contribuit la apariţia în cultura gastronomică rusească a multor preparate pe bază de peşte, vânat, ciuperci şi fructe de pădure.

Totuşi, bucătaria rusească nu se limitează doar la aceste alimente, ci se inspiră din multitudinea de preparate a celor peste 150 de naţionalităţi care locuiesc pe teritoriul Rusiei.

Pelmeni, cel mai popular fel de mâncare în Rusia

Printre mâncărurile adoptate de la alte popoare se află pilaful (plov) - originar din Orientul Apropiat, pelmeni (colţunaşi cu carne) - reţetă originară din China (“jiǎozi”), care s-a răspândit pe larg în Rusia şi Asia Mijlocie.

Află aici cum se prepară delicioşii pelmeni, dar şi ce sunt blini, soleanca şi kasha, specialităţi din gastronomia rusă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Paloma
31.07.2020, 16:10:49

Pilimeni, de fapt...un gunoi fiert...are un corespondent si la italieni... acelasi gunoi !!!

Modifică Setările