Cele mai bune deserturi din lume: ce trebuie neapărat să gustaţi dacă ajungeţi prin aceste 22 de ţări FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcintă Banoffee este cel mai bun desert pe care îl puteţi mânca în Anglia FOTO 123rf
Plăcintă Banoffee este cel mai bun desert pe care îl puteţi mânca în Anglia FOTO 123rf

Se spune că o masă nu este completă fără desert. Chiar dacă această „regulă“ se poate aplica în toată lumea, deserturile diferă de la o ţară la alta. Prin urmare, v-am pregătit o listă cu cele mai bune prăjituri pe care trebuie neapărat să le încercaţi dacă paşii vă poartă în aceste zone.

Deserturile pot fi uşoare, pe bază de fructe sau bogate în cicolotată. De la rulourile cu seminţe de mac din Polonia până la prăjitura din orez a japonezilor, techinsider.io a întocmit o listă a celor mai delicioase deserturi pe care oamenii din diferite ţări le consumă pentru a-şi satisface dorinţa de „ceva dulce“.

Franţa: Crème brûlée

Flickr / Keith McDuffee

image

Este desertul favorit al francezilor şi conţine o cremă bogată de ouă, acoperită cu un strat de caramel tare şi crocant, fiind uşor rumenit.

Indonezia: Dadar gulung

Shutterstock / Sean Liew

image

În limba indonezienilor, „dadar“ înseamnă „clătite“, iar „gulung“ înseamnă rostogolire, iar acest desert este foarte popular pe insula Java. Este o clătită verde făcută din frunze de pandanus (plantă ornamentală asemănătoare cu palmierul – n.red.), care sunt rulate şi umplute cu zahăr de nucă de cocos.

Turcia: Baklava

Catherine Sharman / Flickr

image

Una dintre specialităţile turcilor, baklavaua este făcută dintr-un aluat stratificat umplut cu nuci tocate. Staturile sunt ţinute împreună cu un sirop de miere.

Italia: Gelato

Flickr / Natalia Reznichenko

image

Străzile din Italia sunt căptuşite de cofetării care vând gelato, o versiune proprie de îngheţată, care dispune de o varietate de arome, printre care zmeură, fistic, rom şi ciocolată.

Peru: Picarones

G M / Flickr

image

O gogoaşă peruviană preparată prin prăjirea unei combinaţii de cartofi dulci, suc de fructe, făină, drojdie, zahăr şi anason.

Rusia: Syrniki

Shutterstock / Katerina Belaya

image

Ruşii sunt mari fani ai syrniki, o clătită făcută din quarc – un fel de brânză care are o textură similară cu smântâna. Clătitele sunt apoi prăjite şi servite cu gem, sos de mere, smântână sau miere.

Spania: Tarta de Santiago

Besjunior / iStock

image

Tarta de Santiago este versiunea spaniolă a tortului Saint James. Turta de migdale are şi ea o istorie bogată: îşi are originea în Evul Mediu, în Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei.

Japonia: Mochi

LWYang / Flickr

image

Numele desertului derivă de la mochigome, un orez lipicios transformat în pastă şi turnat în formă circulară. Prăjitura este consumată mai ales în preajam Anului Nou japonez şi este adesea servită cu îngheţată.

Anglia: Plăcintă Banoffee

Shutterstock / Lesya Dolyuk

image

Plăcintă Banoffee este delicioasă, făcută din banane, smântână, caramele şi, uneori, ciocolată sau cafea.

Brazilia: Brigadeiros

Flickr / Rodrigo Senna

image

Brigadeiros sunt consumate la toate festivităţile importante din Brazilia. Similare cu trufele, aceste prăjiturele sunt făcute din praf de ciocolată, lapte condensat şi unt.

China: Dragon beard candy

Dragon Beard Candy - Sydney Australia / Flickr

image

Nu este doar un desert chinezesc, ci şi o artă tradiţională manuală. Semănând cu un cocon alb, prăjitura este făcută în principal din zahăr şi sirop de maltoză, arahide, seminţe de susan şi nucă de cocos.

Belgia: Vafe belgiene

Upendra Kanda / Flickr

image

Desertul pe bază de unt este cel mai gustos când se serveşte cald, acoperit de zahăr pudră sau Nutella.

India: Gulab jamun

Seba Della y Sole Bossio / Flickr

image

Este unul dintre cele mai iubite deserturi din India, dar este consumat şi în Asia de Sud-Est. Sunt nişte gogoşele mici făcute cu lapte praf, înmuiate în sirop de zahăr şi prăjite în mod tradiţional în ghee – un tip de unt local.

Austria: Sachertorte

vjamnicky / Flickr

image

Este un tort de ciocolată dulce, dens, inventat în 1832 de către austriacul Franz Sacher. Reţeta este şi acum cunoscută doar de cofetarii de la Hotel Sacher din Viena.

Australia: Lamingtons

DarioZg / iStock

image

Sunt nişte pătrăţele de tort trase prin ciocolată şi acoperite cu fulgi de nucă de cocos.

Germania: Schwarzwälder Kirschtorte (Tort negru pădure)

Erich Ferdinand / Flickr

image

Este preparat dintr-un amestec de smântână, ciocolată, cireşe şi kirsch - un rachiu de fructe tradiţional german.

Islanda: Skyr

Signe Leth / Shutterstock

image

Acest desert, care are o istorie de sute de ani, este pe bază de iaurt şi se serveşte rece cu lapte şi zahăr şi, uneori, cu fructe.

Canada: Nanaimo bar

glc93 / iStock

image

Este un desert foarte simplu de realizat, ce nu are nevoie de coacere. Primul strat este făcut din vafe fărâmiţate şi acoperit cu o glazură de unt şi ciocolată topită.

Africa de Sud: Koeksisters

Shutterstock / Elize Lotter

image

În mod obişnuit consumate cu ceai, koeksisters şi-au primit numele de la „koekje“, cuvântul olandez pentru prăjiturică. Sunt extrem de dulci, prăjite şi lăsate să se răcească în sirop de zahăr.

Suedia: Prinsesstårta

Flickr / Lisa Williams

image

Tortul-prinţesă este format din mai multe straturi şi acoperit cu marţipan.

Egipt: Om ali

Nawalescape / iStock

image

Este făcut din lapte, zahăr, vanilie, stafide, fulgi de cocos şi mai multe sortimente de nuci.

Polonia: Makowiec

Mirco Vacca / Shutterstock

image

Deşi se serveşte mai ales în preajma sărbătorilor, produsul de patisertie poate fi găsit în cea mai mare parte a ţării pe tot parcursul anului. Este o ruladă din pâine cu drojdie dulce, umplută cu seminţe de mac şi, uneori, acoperită cu glazură. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite