Un anunţ făcut în urmă cu ceva vreme pe contul oficial de Twitter al Suediei a dat peste cap platforma şi pe gurmanzii din întreaga lume. „Chiftelutele suedeze se bazează de fapt pe o reţetă pe care regele Carol al XII-lea a adus-o acasă din Turcia la începutul secolului al XVIII-lea. Să respectăm realitatea!“, a sunat, sec, tweet-ul.
La fel ca ABBA şi mobila cu design minimalist, nimic nu părea mai suedez decât delicioasele chifteluţe scăldate-n sos brun şi servite cu piure şi gem de merişoare. Iată, însă, că preparatul de care se bucură azi o lume întreagă nu s-a născut pe tărâmuri nordice.
Citeşte aici povestea chifteluelor suedeze, află de ce se mănâncă cu gem de merişoare şi află scandalul european al cărnii de cal din acest preparat.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate