Ciorbă de iarnă, reţetă recomandată de celebrul bucătar Adrian Hădean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile meteorologice indică faptul că afară deja a venit iarna. Şi ce poate fi mai potrivit în acest anotimp dacă nu o ciorbă care să-ţi încălzească simţurile şi să te facă să uiţi de temperaturile de afară.

Ingrediente:

300 grame fleică de porc

200 grame morcovi

100 grame ţelină

3 litri supă de raţă

500 mililitri apă

900 grame cartofi

1 linguriţă boia

1 linguriţă seminţe de chimen

1 linguriţă pastă de roşii

½ legătură pătrunjel

1 căţel de usturoi

300 ml lapte

Sare şi piper

Pentru început, fleica de porc se taie în cuburi de o jumătate de centimetru, care se pune într-o oală la foc mediu pentru a elimina toată grăsimea. Se scoate carnea rumenită cu o spatulă, iar în oală se adaugă morcov ras şi ţelină tăiată cuburi. Când s-au călit, se pun seminţe de chimen, boia şi o linguriţă de pastă de roşii, amestecându-se timp de un minut la foc mai mare. Se adaugă supa degresată de raţă, se mai adaugă apă şi o treime din cantitatea de cartofi, care se lasă întregi.
Se lasă la fiert până când cartofii devin moi, timp în care se taie în cuburi mari şi restul cartofilor.

Între timp, se toacă foarte mărunt o jumătate de legătură de pătrunjel şi un căţel de usturoi, care se amestecă cu un praf de sare. Francezii numesc asta persillade.

Pentru a finaliza ciorba, se scot cartofii întregi, se daugă cuburile de cartofi. Pentru a evita îngroşarea supei cu făina şi smântână, Adrian Hădean recomandă pisarea cartofilor întregi şi adăugarea unei jumătăţi de polonic în ciorbă, amestecând energic cu un tel.

Următoarea etapă este înglobarea treptată a laptelui fierbinte, până se ajunge la consistenţa unei smântâni. Supa se potriveşte cu sare şi piper din belşug. Se mai fierbe compoziţia două minute şi se adăugă persillade. 

Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite