Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Cum să alegi mezelurile potrivite, pe care trebuie să le eviţi

6
10 Sep 2021 10:06:41
Autor: Click! pentru femei
Mezelurile trebuie consumate cu moderaţie FOTO Shutterstock
Mezelurile trebuie consumate cu moderaţie FOTO Shutterstock

E un lucru bine-cunoscut că foarte multe mezeluri şi produse din carne procesată nu sunt benefice pentru sănătate şi că trebuie evitate. Cu toate acestea, tentaţia este mare şi îi cedăm. Dacă nu rezişti unui sandviş apetisant, află ce trebuie neapărat să eviţi şi cum poţi alege mezeluri considerate mai bune din punct de vedere nutritiv.

Mezelurile sunt varianta la îndemână pentru micul dejun sau masa de prânz, iar sendvişurile ne pot scoate oricând din „încurcătură“. Iată de ce să ţii cont data viitoare când îţi faci cumpărăturile.

Produsele din carne procesată sunt dăunătoare pentru organism dacă le consumi în mod regulat. Într-un studiu european care s-a derulat pe o perioadă de 12 ani, rezultatele au arătat că femeile şi bărbaţii care au consumat carne procesată în mod constant au suferit de moarte prematură. Totşi, mici "scăpări" sunt prmise, dar ideal este să nu consumi mezeluri de mai mult de două ori pe săptămână. 

Citeşte aici ce mezeluri sunt considerate mai sănătoase şi care sunt produsele pe care nu trebuie să le ai în farfurie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Stanila Ion
10.09.2021, 11:04:38

Ceva l. romana mai invatam si noi la Click !? Din titlu intelegem ca trebuie evitate mezelurile potrivite !?

+3 (3 voturi)
32Hermann
10.09.2021, 22:21:51

În sfârșit, cineva care citește și titlul, nu numai articolul! Mi-ați readus speranța!

+1 (1 vot)
Adrian Foangǎ
10.09.2021, 11:16:50

Pai e o confuzie totala: mezeluei sunt si ciolanul afumat dar si salamul de vara. Primul este ok de mancat, al doilea poate fi nasol (functie de ce baga producatorul in el). Chiar si la cele din comert, procesate la greu, e mare diferenta. La o costita sau un kaizer se baga saramura pentru conservare si pentru a trage la greutate, dar tot sunt mai bune decat niste crenvursti dubiosi.

-6 (14 voturi)
miron miron
10.09.2021, 12:58:11

Niciun salam facut de firme private nu e ok. Toate au aditivi. Fa-ti un cărnat de casa din carne cumparata chiar de la magazin, daca nu-o gaseti de la tară.

+16 (16 voturi)
Stanila Ion
11.09.2021, 22:05:12

Minusurile ti le-au dat niste prosti puturosi... Lenes este un cuvant prea fin ptr. acestia..

-12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările