Articol publicitar

Cum asociem vinul cu mâncarea pentru o experienţă de poveste?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
g

Preparatele culinare, fie ele de fine dining sau feluri obişnuite de mâncare pe care le putem prepara în bucătăriile personale, capătă un farmec aparte atunci când sunt asociate cu un vin bun de la Castel Mimi.

Vinul preferat poate fi savurat indiferent de situaţie. Cu toate acestea, ne putem inspira din recomandările specialiştilor, şi astfel combinaţia paharului de vin lângă farfuria preferată ne transformă în adevăraţi cunoscători care rescriu poveşti culinare ca personaje principale. Aşadar, putem da pagina şi afla mai multe despre cum asociem vinul şi mâncarea pentru o experienţă ca la carte.

Introducerea poveştii noastre ne dezvăluie că vinul roşu poate fi asociat cu preparate din carne de porc şi vită sau vânat, iar vinul alb face pereche bună cu peştele şi carnea de pasăre. Continuăm cu intriga, care intervine prin necesitatea cunoaşterii tipurilor de vin şi perechile culinare perfecte pentru acestea.

Vinul roşu sec, ca  Malbec sau Merlot, are nuanţe bogate şi corpolente de aromă şi complimentează perfect preparate precum carnea roşie sau mâncărurile picante cu vânat şi legume. Un exemplu vine de lângă Chişinău, în Republica Moldova: restaurantul de fine dining ”Bufniţa Albă” din incinta cramei Castel Mimi recomandă asocierea inedită dintre vinul Roşu de Bulboaca, recunoscut şi premiat la nivel internaţional, cu file de vită Tagliata cu legume la grătar şi sos Teriyaki. De altfel, Castelul Mimi îşi aşteaptă musafirii pe tot parcursul anului, pentru a degusta bunătăţile locale alături de vinurile lor atât de renumite. 

d

Vinul alb sec, precum Feteasca Regală sau Feteasca Albă, aparţine unui peisaj rafinat completat de preparate pe bază de peşte şi fructe de mare. Inspirat din folclor, vinul Sânzienele de la Castel Mimi trezeşte senzaţii de proaspăt şi arome fructate, fiind perechea perfectă pentru savoarea unei farfurii cu specific marin. Legătura strânsă între simbolismul folclorului şi sortimentele de vin derivă din povestea de peste 100 de ani a cramei Castel Mimi, când guvernatorul Basarabiei de la vremea aceea, Constantin Mimi, a construit primul castel din Moldova, care avea să devină ulterior o cramă spectaculoasă.

p

Nu vrem să încheiem povestea, însă nu putem nici să lăsăm vinul alb dulce la o parte. Servit alături de desert, acesta nu-i răpeşte mâncării din savoare. Pentru o explozie de arome, vinul Ice Wine Riesling în ediţie limitată Castel Mimi este produs printr-o tehnică specială din struguri îngheţaţi care rezultă într-un buchet fructat numai bun în combinaţie cu o cremă fină de vanilie sau cheesecake.

a

Expertiza şi tehnologiile folosite de către Castel Mimi se datorează poveştii acestuia din timpul secolului XX, când a devenit cea mai mare fabrică de vin din URSS care producea lunar 7 milioane de sticle de vin. În prezent, Castel Mimi rămâne atât un simbol al tradiţiei, cât şi un promotor al noilor tendinţe în materie de vinuri şi turism local, o afacere de familie care oferă turiştilor un loc plin de ospitalitate şi căldură.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite