Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Cum se face cea mai bună ciorbă tradiţională de Peşte. Ce specii se folosesc, ce secret au gospodinele din Delta Dunării

3
22 Jul 2021 08:22:57
Autor: Click! pentru femei
Ciorba peşte, un deliiu FOTO Shutterstock
Ciorba peşte, un deliiu FOTO Shutterstock

Ciorba de peşte este una dintre cele mai iubite mâncăruri tradiţioale româneşti, dar puţini ştiu să o prepare cum trebuie. Gospodinele din Delta Dunării au câteva secrete pentru a pregăti cea mai gustoasă ciorbă.

Probabil mulţi dintre noi au auzit că cea mai bună ciorbă de peşte este cea făcută cu apă din Dunăre. Ideal este să nu puneţi în aplicare acest sfat, care nu e decât un mit sau o glumă a oamenilor locului. Chiar marele Ivan Patazaichin povestea, cu umor, o întâmplare legată de acest mit.

„În plasă a picat inclusiv soacră-mea, cu mulţi ani în urmă. Tocmai fusese în Deltă, în vizită la mama, la Mila 23. Îi spune mamei: «Doamnă, i-am promis lui Ivan că, atunci când se întoarce de la concurs, îi pregătesc o ciorbă de peşte. Cum să fac să-mi iasă aşa bună, ca a dumneavoastră?». La care mama îi răspunde: «Cu apă din Dunăre!». Soacră-mea, săraca, a luat-o de bună şi să vedeţi cum, ajunsă acasă, la Ploieşti, s-a pus pe treabă. Apoi, m-a sunat: «Ivan, ţi-am gătit un borş, ca la mama acasă. Am fost la ai tăi, m-am aprovizionat cu peşte. Am luat şi-o canistră cu apă de Dunăre. Să vezi ce ciorbiţă mi-a ieşit!». Cum am auzit-o, am început să râd: <<Mami, te rog frumos, arunc-o!“ declara el pentru oamenidepoveste.ro.

Nu este exclus ca, în urmă cu aproape un secol, preparatul să fi fost făcut în acest mod, dar secretul celei mai bune ciorbe de peşte stă, totuşi, în ingrediente. În primul rând, speciile de peşte folosite, apoi modul de acrire.

Află aici cum să prepari cea mai bună ciorbă tradiţională de peşte din Deltă şi ce specii să foloseşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

A.G.
22.07.2021, 12:17:32

Dar ciorba de Capricorn sau Varsator nu se face?

X Sabrewulf
22.07.2021, 13:12:31

Afla AICI cum se face ciorba de Capricorn sau Varsator.

+2 (2 voturi)
t mihai
23.07.2021, 17:55:24

"...Ciorba de peşte este una dintre cele mai iubite mâncăruri TRADIŢIOALE româneşti..." Daca-s TRADIŢIOALE, atunci trebuie sa fie ceva deosebit.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările