Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Cum depozităm alimentele pentru a le prelungi termenul de valabilitate. De ce se înveleşte brânza într-un prospop de hârtie îmbibat în oţet

0
1 Apr 2020 22:35:03
Autor: Lizeta Oprea
Brânza rezistă mai bine într-un prosop de hârtie îmbibat în oţet
Brânza rezistă mai bine într-un prosop de hârtie îmbibat în oţet

Brânza, fructele şi legumele şi pâinea sunt câteva din alimentele al căror termen de valabilitate poate fi extins atunci când produsele sunt depozitate corect.

Trăim vremuri în care mersul la supermarket se recomandă a fi cât mai rar, motiv pentru care risispa ar trebui evitată mai mult ca oricând. Modul de depozitare poate asigura păstrarea alimentelor în stare bună până la expirarea termenului de valabilitate sau chiar mai mult.

Cum depozităm alimentele pentru a le preungi termenul de valabilitate:

Păstraţi laptele în recipient din sticlă

Recipientele din sticlă rămân tot timpul reci, în acest fel laptelui nu îi este afectată calitatea în timpul scoaterii din frigier pentru a-l adăuga cafelei, în comparţie cu cele din carton. 

Înveliţi brânza într-un prosop de hârtie îmbibat în oţet

Umeziţi uşor un prosop de hârtie cu oţet diluat în apă, înfăşuraţi brânza şi depozitaţi-o în frigider într-o caserolă de plastic. Aceasta se va păstra mai mult timp fără a se îngălbeni.

Depozitaţi fructele şi legumele separat

Fructele care emit niveluri ridicate de etilenă (ceapă, mere, banane) pot altera starea celor sensibile la acest gaz. De exemplu, cartofii se depozitează în pungi de hârtie, departe de ceapa care le-ar provoca încolţirea timpurie din cauza gazului etilen.

Pâinea rămâne proaspătă când este depozitată în hârtie

Pentru a păstra pâinea cât mai proaspătă, acoperiţi-o cu un prosop de bucătărie uscat şi aşezaţi-o într-o pungă de hârtie. Acest lucru îi permite să respire fără a o usca.

Păstraţi lămâile la frigider într-o pungă de plastic

Un experiment al site-ului de cooking The Kitchn a arătat că cea mai bună metodă de a păstra lămâile proaspete este să le ţinem într-o pungă de plastic - acestea au durat o lună.

Depozitaţi ciupercile într-o pungă de hârtie

Ciupercile rezistă cel mai mult timp depozitate în hârtie, pentru că atunci când umiditatea se evaporă din ele, hârtia o va absorbi. Astfel, împiedică apariţia mucegaiului.

Ungeţi jumătăţile de avocado cu suc de lămâie sau cu ulei de măsline

Acidul citric din lămâi ajută la păstrarea proaspătă a bucăţilor de avocado. Uleiul de măsline are acelaşi efect - păstrează avocado protejat de oxidare.

Spălaţi fructele de pădure în oţet şi apă

Pentru a împiedica boabele să se înmoaie prematur, spălaţi-le rapid într-o soluţie din trei părţi de apă şi una de oţet, apoi clătiţi-le şi uscaţi-le bine. Acest proces va îndepărta bacteriile care ar fi putut duce la stricarea fructelor.

Înfăşuraţi ţelina în folie de aluminiu

O păstrează crocantă şi proaspătă, ţinând-o departe de umiditatea din frigider.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările