Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Cum să faci cel mai bun aluat de pizza. De ce e important să îl laşi la dospit 24 de ore

0
11 Jun 2021 08:10:40
Autor: Click! pentru femei
Pizza, unul dintre cele mai iubite preparate din lume FOTO Shutterstock
Pizza, unul dintre cele mai iubite preparate din lume FOTO Shutterstock

Pizza poate fi foarte simplu sau foarte complicat de făcut: de tine depinde. Şi totul porneşte de la aluat. Dacă acesta este perfect, totul va fi.

Dacă suntem cinstiţi, trebuie să recunoaştem că am aruncat câteva tăvi de pizza cu aluat necopt, ars, gumos, prea subţire sau prea gros. Ca să ajungem din nou la cel cumpărat. Aluatul de pizza este foarte uşor de făcut, cu rezultate garantate de fiecare dată, doar dacă respectăm câteva reguli importante.

Ingredientele

Ingredientele de calitate sunt esenţiale, iar făina estea cea mai importantă. Nu alege niciodată făina de tip 000, penru prăjituri, ci pe cea cu granulaţie mai mare, tip 650, folosită special în panificaţie. Făina tip 650 este cel mai puţin rafinată, prin urmare, îşi păstrează cele mai multe proprietăţi nutritive. De asemenea, acest tip de făină are o cantitate mai mare de proteine, necesare pentru dezvoltarea glutenului, prin urmare, are şi un conţinut mai ridicat de gluten, fiind ideală pentru aluaturi elastic, cum este cel de pizza.

Află aici de ce dospirea trebuie să aibă între 24 şi 48 de ore, în ce ordine se pun ingredientele pe blat şi care e numărul maxim de toppinguri pentru o pizza. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările