Cum să ai grijă de verdeţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să depozitezi rozmarinul pentru sezonul rece. FOTO Shutterstock
Cum să depozitezi rozmarinul pentru sezonul rece. FOTO Shutterstock

Verdeţurile au nevoie de tehnici diferite de depozitare în cazul în care nu sunt consumate imediat, iar realsimple.com oferă câteva soluţii.

Busuiocul, pătrunjelul şi coriandrul

Un buchet de busuioc proaspăt trebuie tratat ca un buchet de flori: taie doar codiţele şi pune-le într-un pahar în care este apă de trei centimetri şi apoi lasă-l la temperatura camerei (frunzele se vor  înnegri dacă stau la frigider). Astfel busuiocul poate rămâne proaspăt de la câteva zile până la o săptămână. Poţi încerca aceeaşi metodă cu alte plante a căror tulpină este înaltă, precum pătrunjelul şi coriandrul.

Arpagicul, cimbrul şi rozmarinul

Ierburi ca arpagicul, cimbrul şi rozmarinul necesită o altfel de depozitare. Împachetează-le în folie de plastic şi depozitează-le în partea cea mai ferită de îngheţ din frigider (ar fi perfect într-un compartiment de pe uşa acestuia). Nu le înfăşura strâns pentru că umiditate va determina apariţia mucegaiului. Unii oameni aleg să adauge o bucată de hârtie mototolită în folia de plastic pentru a absorbi umiditatea ridicată. Nu clăti verdeţurile până la folosire.

Cum să usuci verdeţurile proaspete

În cazul în care aveţi ierburi proaspete pe care le vei folosi în viitor, ar fi bine să le usuci. Pune frunzele pe o farfurie (busuiocul şi pătrunjelul toacă-le, cimbrul şi rozmarinul lasă-le întregi) şi depozitează-le într-un loc uscat şi răcoros pentru mai multe zile. Apoi le poţi ţine la frigider într-un loc ferit de îngheţ.

Când trebuie aruncate verdeţurile

Verdeţurile nu mai sunt bune pentru consum şi trebuie aruncate atunci când frunzele se înnegresc, se îngălbenesc sau când tulpinile prezintă urme de mucegai.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite