Cum se păstrează brânza proaspătă pentru mai mult timp: trucul care previne formarea mucegaiului şi în ce parte a frigiderului se depozitează VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru ca brânza să nu se usuce sau să se întărească după ce tăiem o bucată din ea, o soluţie este să ungeţi porţiunea secţionată cu puţin unt. FOTO ua-reporter.com
Pentru ca brânza să nu se usuce sau să se întărească după ce tăiem o bucată din ea, o soluţie este să ungeţi porţiunea secţionată cu puţin unt. FOTO ua-reporter.com

Brânzeturile proaspete sau maturate se strică destul de repede atunci când nu ţinem cont de nicio regulă de depozitare, cele mai importante legate de umiditate sau de temperatură.

Împachetează brânza în hârtie de copt sau într-o bucată de pânză

Brânza nu trebuie lăsată pe farfurie, în frigider, după ce am cumpărat-o şi am despachetat-o, dar nici în ambalajul de la magazin. Fiecare bucată de brânză trebuie împachetată în hârtie de copt sau hârtie cerată, care îi permite să respire exact cât are nevoie. 

Nu folosiţi folie de plastic pentru că va prinde rapid un miros neplăcut. Este indicată şi o bucată de pânză de bumbac pentru a înfăşura brânza, dar aceasta trebuie umezită zilinic, pentru că absoarbe umiditatea şi se usucă.

Brânza se depozitează în sertarul pentru legume din frigider 

Brânza nu trebuie păstrată pe rafturile de sus ale frigiderului, pentru că acolo sunt cele mai scăzute temperaturi. Cel mai indicat este să O depozitaţi în sertarul pentru legume, pentru că acolo umiditatea este mai crescută.

Cum faci saramură pentru conservarea brânzei 

Dacă nu aţi cumpărat brânza în cutii cu saramură, atunci puteţi face şi acasă saramură ca să păstraţi brânza în borcane sau cutii pentru mai mult timp. O saramură concentrată puteţi obţine din 200 grame de sare la un litru de apă, compoziţie care se fierbe înainte de a o pune peste brânză. Saramura răcită se toarnă peste bucata de brânză, iar recipientul se acoperă cu un capac şi se păstrează la rece.

Brânza grasă poate fi congelată 

Tipurile de brânză grasă sau brânza de burduf se păstrează la congelator şi câteva luni, dacă le împachetaţi în hârtie cerată şi apoi le puneţi în pungi de plastic pe care aţi trecut data când aţi cumpărat produsul. De asemenea, brânza de burduf se poate păstra şi la borcan, îndesată foarte bine cu o lingură de lemn ca să nu rămână aer între straturi, după care acoperiţi cu un strat de untură.

Unge brânza cu puţin unt după ce tai o bucată

Pentru ca brânza să nu se usuce sau să se întărească după ce tăiem o bucată din ea, o soluţie este să ungeţi porţiunea secţionată cu puţin unt. Îndepărtaţi stratul de unt când vreţi să tăiaţi o altă bucată şi repetaţi procedura.

Zahărul previne formarea mucegaiului 

De asemenea, un cub de zahăr pus în cutia cu brânză din frigider sau în ambalajul în care am împachetat-o previne depunerea mucegaiului şi, astfel, brânza se va păstra proaspătă pentru un timp îndelungat.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite