Cum se pregăteşte delicioasa plăcintă de cartofi, ideală în perioada postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plăcinta de cartofi este o variantă simplificată a celebrei musaca. Uşor de preparat şi foarte gustoasă,  această reţetă este perfectă pentru cei care ţin post.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 25 g drojdie
  • apă
  • 120 ml apă călduţă
  • 3-4 linguri ulei
  • 5 cartofi de mărime medie
  • sare

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfărâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apă călduţă, se amestecă şi se lasă la crescut, apoi se pune sare, ulei, se mai adaugă apă caldă şi se frământă un aluat elastic.

Se acoperă şi se lasă la dospit.

Între timp se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, apoi se strecoară şi se zdrobesc puţin.

Aluatul dospit se întinde pe planşeta presărată cu faină, se aşază în tava cuptorului şi se pun în mijloc cartofii, apoi se adună marginile deasupra cartofilor. Cei care nu ţin post pot adăuga smântână şi ou deasupra cartofilor sau felii de caşcaval. Se bagă la cuptor.

Poftă bună!

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite