Bucătărie

articolul anterior articolul urmator

Cum pregăteşti „Taci şi înghite“, deliciosul preparat ardelenesc, după reţeta lui Radu Anton Roman

4
11 Jun 2019 14:51:00
Autor: Andreea Răducu

"Taci şi înghite" este o reţetă tradiţională din Ardeal, pe care Radu Anton Roman a pus-o la loc de cinste în cartea sa "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti".

"Taci şi înghite" este celebra şi magnifica coptură transilvană, răspândită mai ales în ţările din sud-Bârsei, Făgăraşului, Amlasului, Hategului. Cărţi serioase o citează şi o prezintă ca atare încă de la începutul veacului nostru-când e răspândită şi înghiţită în tăcere şi în toată ţara-ca o găteală savuroasă şi suficient de rafinată ca să aburească pe mese simandicoase, exprimând totodată ceva din gustul şi din simţirea puternic româneşti de atunci-vă amintiţi că prinţesele mergeau la balurile curţii în costum popular?
 
Ingrediente:
500 g de mălai
1 litru lapte 
6 ouă 
200 g smântână 
200 g unt 
250 g telemea nu prea sărată
 
Află modul de preparare, aici!
Citeşte şi: 
De ce apar pungile de sub ochi! Cele mai eficiente remedii pentru a le combate rapid
Persoanele cu această grupă sanguină sunt predispuse la muşcăturile de căpuşe
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Adrian Foangă
11.06.2019, 16:08:28

Numai in ardeals e putea manca o asa mizerie! Amestec de neam prost, sa fie mult, sa bage ca porcii...

-3 (5 voturi)
geek-a-contra
11.06.2019, 16:41:46

gustos da' bomba calorica si de grasimi si colesterol. daca nu ma insel, radu anton roman a murit de atac de cord....

-1 (1 vot)
Stanila Ion
11.06.2019, 22:00:59

Nu te pune nimeni sa mananci toata "reteta"...

+1 (1 vot)
Eva Schwarz
14.06.2019, 14:28:03

Peteti cauta pe https://ro.foodlocator.menu restaurante cu specific romanesc, traditional. Si e bine ca incercam sa gatim cum au facut stramosii nostrii. Pana cand se poate....