Cum se prepară celebra fritatta italiană cu dovlecei şi brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fritatta

Îşi are originea în Italia şi este perfectă atât pentru gustări, cât şi pentru mesele principale. Fritatta poate fi făcută aproape din orice combinaţie de legume îţi doreşti, însă sezonul dovleceilor te poate inspira în alegerea ta.

Ingrediente fritatta:

·         5 ouă

·         ½ dovlecel feliat

·         ½ ceapă feliată

·         1 linguriţă usturoi tocat

·         1 lingură unt

·         ⅓ ceaşcă ceapă verde tocată

·         ⅓ ceaşcă pătrunjel tocat

·         ⅔ ceaşcă brânză feta mărunţită

·         sare de mare şi piper negru 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 170 C.

Într-o tigaie medie, topiţi untul. Adăugaţi jumătăţi de dovlecel, usturoi şi ceapă. Sotaţi 10 minute. Se lasă să se răcească.

Spargeţi ouălele. Se adaugă bătute peste dovlecelul şi amestecul de ceapă, împreună cu pătrunjelul şi brânza. Se condimentează cu sare şi piper. Compoziţia se pune în tavă sau în forme de brioşe.

Daţi la cuptor timp de 30 de minute.

Lăsaţi să se răcească şi serviţi.

Sursă: restaurantedelux.ro

 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite