Cum se prepară celebra plăcintă cu peşte şi cartofi a lui Jamie Oliver

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jamie Oliver
Jamie Oliver

Suntem obişnuiţi să ne gândim la plăcintă ca la un desert, însă celebrul bucătar Jamie Oliver propune o variantă inedită cu peşte şi cartofi, ideală pentru a fi servită ca antreu.

Ingrediente:

300 g file de somon

300 g file de eglefin afumat

125 g creveţi

1 kg cartofi

1 morcov

2 tije de ţelină apio

150 g branza Cheddar

1 lămâie

1/2 ardei iute

o mână generoasă de frunze proaspete de spanac

2 roţii bine coapte

ulei de masline

sare, piper

pătrunjel

nucşoară (opţional) 

Mod de preparare:

Curaţă cartofii, taie-i in cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare.

Între timp, ia o tavă mai adâncă pentru cuptor şi pregăteşte baza plăcintei direct în ea. Rade morcovul, tijele apio şi brânza Cheddar pe răzătoarea mare. Pe răzătoarea mica, rade coaja de lămâie, apoi ardeiul iute.

Toacă pătrunjelul şi adaugă-l peste celelalte ingrediente.

Taie peştele în cubuleţe şi adaugă-l în tava, iar deasupra strecoară sucul de la întreaga lămâie. Taie roşiile marunt şi adaugă-le şi pe ele în tavă, iar la final pune frunzele de spanac. Adaugă aproximativ 4 linguri de ulei de măsline, sare şi piper şi amestecă totul cu grijă.

 După ce s-au fiert cartofii, strecoară apa şi pasează-i cu puţin unt, ulei de măsline, sare, piper şi nucşoară.

Aşază piureul peste ingredientele din tava şi întinde-l uniform.

Adaugă puţin ulei de măsline sau brânză rasă deasupra şi introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite