Ingrediente:
- 400 g făină
- 100 ml lapte
- 160 ml apă
- un plic drojdie uscată
- o linguriţă sare
- o linguriţă zahăr pudră
- 2 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 350 g brânză de vaci
- 3 ouă
Mod de preparare:
În bolul unui robot se pun făina, sarea, zahărul, drojdia, uleiul şi se amestecă. Se încălzesc laptele şi apa, se adaugă peste amestecul de făină şi se frământă 5-7 minute. Se lasă aluatul la crescut 90 de minute.
Apoi se împarte în trei. Se întind trei foi de 20 cm diametru, se repartizează brânza şi se întorc marginile spre interior, dând formă alungită de bărcuţă. Se lasă la odihnit 30 de minute.
Se transferă apoi în tavă şi se coc 20 de minute.
Se scot, se adaugă ouăle crude şi se mai lasă la cuptor 7 minute.
Sursă: restaurantedelux.ro
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
2 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Bucataria georgiana mai are un preparat, pe baza de branza gen mozzarella, care se numeste suluguni. Este o branza, care se prepara la tava, de regula la fel ca placintele grecesti, sau bulgaresti rulate in spirala. Iar branza astfel preparata si servita calda- spre fierbinte - se consuma cu vin negru georgian Ashaheni, sau Ciornyi Doktor, mai rar cu vin alb sec Tzinandali. Si, chiar daca gruzinii sunt crestini si sa nu-i crezi cumva ca se trag din turci, la vin, ca si turcii ii spun sharap. Iar vinul Ciornyi Doktor din Gruzia (Giorgia) seamana izbitor cu un vin din Izmir si nu numai, numit Kara Salkam, (asa cum mi-a spus odata un turc plecat din Ada Khaleh la Eskishehir), s-ar traduce Popa cel Negru. O alaturare curioasa in conditiile in care cu multi ani in urma, cam de pe atunci cand au aparut aceste vinuri in Kaukaz si Asia Mica, umbla si vorba ca popa si medicul se infratesc, pentru ca rezultatele muncii lor se gasesc sub pamant.
Branza de VACA, nu de vaci. Maine o sa scrii ca masa e de lemne si geamul de sticle !?