Cum se prepară delicioasa zacuscă dobrogeană din peşte, castraveciori muraţi şi măsline, stinsă cu vin
0De vinete, dovlecel sau chiar gogonele, zacusca a cunoscut numeroase reinterpretări de-a lungul timpului. Extrem de creative, gospodinele din Dobrogea au inventat zacusca din peşte, pe care o asezonează cu castraveciori muraţi şi măsline.
Ingrediente:
- 1 kg de peşte
- 5 morcovi
- 5 cepe
- 8 castraveţi muraţi
- 5 linguri de bulion
- 100 g măsline
- ulei
- 1 pahar cu vin
- cimbru
- foi de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se sărează, se porţionează, se presară piper şi se înăbuşă 10 minute.
Ceapa şi morcovii se curăţă, se taie rondele; castraveţii se curăţă de coajă şi seminţe, se taie rondele şi se pun la înăbuşit în ulei şi o ceaşcă de apă.
Când s-au înmuiat, se adaugă măslinele, foile de dafin, cimbrul, piperul, sarea şi 2 căni de apă caldă. Când legumele sunt fierte, se adaugă bulionul şi se mai fierb 5 minute.
Într-o tavă unsă cu ulei se aranjează peştele, se adaugă legumele, vinul şi pătrunjelul tocat mărunt. Se dau la cuptor 15 minute.
Poftă bună!
Sursa: restaurantedelux.ro