Cum se prepară gustoasele trufe din cozonac uscat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trufele din cozonac cu ciocolată albă şi migdale grandkulinar.ru
Trufele din cozonac cu ciocolată albă şi migdale grandkulinar.ru

Fie că vă doriţi un desert de post (cu ciocolată şi cozonac de post) sau încercaţi să folosiţi cozonacul care rămâne după sărbători, trufele cu migdale şi rom sunt una din ideile recomandate de bucătarii cu experienţă.

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată albă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 120 g cozonac
  • 3 linguri rom
  • Pentru decor:
  • fulgi de migdale
  • coajă de portocală confiată
  • ciocolată menaj
  • cacao

Mod de preparare:

Taie mărunt ciocolata albă, pune-o într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie. Între timp, sfărâmă cozonacul şi stropeşte-l cu rom. Amestecă bine cu mâinile. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi încorporează cozonacul.

Amestecă bine şi lasă compoziţia să se răcească, apoi formează trufele, trece-le prin ciocolată neagră topită la bain-marie şi decorează-le, după gust şi fantezie, cu fulgi de migdale prăjite, coajă de portocale confiată şi cacao.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite