Cum se prepară gemul de capşune cu ardei chilli şi ghimbir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe cât de inedit, pe atât de gustos. Gemul din căpşune cu ardei chilli şi ghimbir va fi preparatul care va bucura papilele gustative ale împătimiţilor de arome noi.

Ingrediente:

  • 1 kg capsune
  • 1 kg zahar gelifiant
  • 1 ardei chilli mic uscat
  • 1 lingurita cu ghimbir ras
  • 1 lingurita cu piper negru

Mod de preparare:

Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, apoi scurge-le de apă. Zdrobeşte cu un blender jumătate din cantitatea de căpşune, iar restul taie-le bucăţi. Curăţă ardeiul de seminţe şi taie-l bucăţele. Amestecă ardeiul cu ghimbirul ras şi căpşunele. Adaugă zahă­rul gelifiant şi pune amestecul pe foc, amestecând conti­nuu.

Lasă să fiarbă şapte minu­te, după care poţi să faci proba de gelificare: pune o linguriţă cu gem pe o farfurioară, iar dacă s-a solidificat, adaugă piperul negru măcinat mare şi amestecă uşor. Umple imediat borcanele pregătite cu gemul fierbinte şi sigilează-le.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite