Cum se prepară shaorma de casă cu lipie aburindă şi cartofi crocanţi făcuţi la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shaorma de casă
Shaorma de casă

Pentru pofticioşii care nu au încredere să cumpere shaorma din colţul străzii, gospodinele iscusite au găsit o reţetă ce poate fi pregătită în casă. Cu puţină pricepere, gustul poate fi mult mai bun decât pe care îl cunoaştem cu toţii.

Ingrediente:

Pentru lipii:

  • 250 g făină
  • 150 ml apă
  • 15 g drojdie
  • lingură rasă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri vin
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 linguriţă boia
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 cartofi mari
  • varză proaspătă
  • gogoşari în oţet
  • castraveţi muraţi
  • ketchup dulce
  • sos de maioneză

Mod de preparare:

Torni apa într-un ibric, o aşezi pe foc şi o laşi până devine călduţă. Într-un bol, amesteci făina şi sarea. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă cu zahăr, apoi o răstorni peste făină.

Pui apa treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi nelipicios. Laşi 30 de minute la crescut.

Presari pe masă puţină făină, rupi 4 bucăţi din aluat şi le întinzi până când devin foarte subţiri. Le coci pe rând într-o tigaie teflonată, fără ulei.

Tai carnea şi o baţi cu ciocanul, având grijă să nu o subţiezi mult.

Separat, amesteci 2 linguri de ulei, vinul, sare, piper, după gust, 1/2 linguriţă boia de ardei, usturoiul pisat, bucăţile de pui şi laşi la frigider 30 de minute.

Încingi o tigaie, rumeneşti carnea, apoi o tai feliuţe, pe lung. Tai cartofii beţişoare. îi amesteci cu restul de ulei, sare, boiaua rămasă, îi pui într-o tavă pe hârtie de copt şi o dai la cuptor. Îi laşi până sunt bine pătrunşi.

Tai varza fideluţe, castraveţii îi faci cubuleţe, iar gogoşarii feliuţe. Iei câte o lipie şi o umpli cu ingredientele pregătite, pui ketchup, maioneză şi rulezi.

Poftă bună!

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite