Cum prepari delicioasa prăjitură „felie cu nucă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prăjitură rapidă felie cu nucă. FOTO miremirc.ro
Prăjitură rapidă felie cu nucă. FOTO miremirc.ro

Dacă încă nu aţi stabilit ce desert să faceţi de Paşte, vă propunem reţeta de prăjitură felie cu nucă. Iubitorii gustului de nucă vor descoperi un dulce de care se vor îndrăgosti, rapid şi uşor de preparat.

Ingrediente:

Blat

4 ouă

200 grame zahăr pudră

10 linguri apă

160 grame făină

160 grame nuci măcinate

1 plic praf de copt

Cremă:

200 grame unt (80% grăsime)

140 grame zahăr pudră

200 grame nuci măcinate

100 mililitri lapte fierbinte

2-3 picături esenţă de migdale

Decor :

50 grame ciocolată albă rasă (sau ciocolată cu lapte, ciocolată neagră)

Mod de preparare:

Blat: într-un castron mixăm spumă gălbenuşurile cu zahărul pudră, adăugăm apoi lingură cu lingură apa, mixând bine după fiecare lingură, apoi albuşurile bătute spumă  şi făina amestecată cu praful de copt şi nucile măcinate. Coacem blatul în tavă (25*35 centimetri) tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

image

Facem testul scobitorii.

Crema: nucile măcinate le amestecăm cu laptele fierbinte. Lăsăm compoziţia să se răcească. Untul moale, folosit la temperatura camerei, îl mixăm puţin, apoi adăugăm zahărul pudră, mixând bine. Încorporăm lingură cu lingură nucile răcite şi esenţa de migdale.

Întindem crema peste blatul rece. Radem deasupra ciocolata.

image
image

Dăm prăjitura la frigider pentru circa 2 ore, apoi o putem felia. Poftă bună!

Sursă: miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite