Articol publicitar

Cum să-ţi alegi chiuveta de bucătărie potrivită pentru casa ta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ghth

Chiuveta de bucătărie este un element esenţial în bucătăria noastră. Trebuie să fie funcţională, rezistentă şi estetică. Simplă sau dublă, de inox, ceramică sau piatră, chiuveta de bucătărie trebuie să se integreze perfect în design-ul bucătăriei şi, în acelaşi timp, să fie practică. Sunt însă o mulţime de modele diferite de chiuvete de bucătărie, iar alegerea celei mai potrivite nu e un lucru uşor.

Dacă şi tu eşti în căutarea unei chiuvete de bucătărie perfecte pentru casa ta, poate următoarele sfaturi te vor ajuta.

1. Tipuri de chiuvetă de bucătărie

Atunci când alegi un tip de chiuvetă de bucătărie, depinde în principal de estetică, de imaginea pe care vrei să o dai bucătăriei tale. Sunt mai multe tipuri de chiuvete: încastrabile, încorporabile, îngropate sub blat sau care se montează pe masca de bucătărie. În funcţie de cum vrei să arate spaţiul tău de lucru în bucătărie, poţi alege în funcţie de aceste caracteristici.

2. Materialul chiuvetelor de bucătărie

Chiuvetele de bucătărie pot fi din mai multe materiale, unele mai rezistente, altele mai arătoase. Astfel, poţi opta pentru chiuvetă de bucătărie din inox sau din granit. Acestea din urmă sunt rezistente la zgârieturi, dar tind să fie mai costisitoare decât cele din metal. Acestea sunt cele mai răspândite materiale pentru chiuvete, dar nu sunt şi singurele.

Există, într-o varietate mai mică, e adevărat, şi următoarele materiale:

- chiuvete din sticlă (care au dezavantajul că sunt foarte fragile, dar sunt foarte igienice şi arată mai bine din punct de vedere estetic)

- din marmură (una dintre cele mai bune opţiuni, dar, din păcate, şi dintre cele mai scumpe. În plus, se zgârie foarte uşor)

- din gresie (material rezistent atât la lovituri, cât şi la temperaturi înalte. În plus, sunt disponibile într-o varietate mare de culori)

- din ceramică (de asemenea, foarte rezistente, dar acest material este dificil de izolat perfect de perete, ceea ce încurajează înmulţirea bacteriilor).

3. Numărul de cuve al chiuvetei de bucătărie

Ştii şi asta: există chiuvete de bucătărie simple, cu o singură cuvă, există şi modele cu două cuve, există chiuvete cu picurător sau fără picurător şi aşa mai departe... Chiuveta cu două cuve este, evident, mai practică, dar vine şi cu un inconvenient: ai nevoie de mai mult spaţiu pentru montarea sa.

4. Forma chiuvetei de bucătărie

Chiuvetele de bucătărie se pot împărţi pe categorii şi din alt punct de vedere: al formei lor. Astfel, în funcţie de preferinţe, poţi opta pentru chiuvetă de bucătărie ovală, rotundă, pătrată, dreptunghiulară, cu montaj pe colţ etc. Evident, forma finală aleasă pentru chiuvetă depinde şi de restul mobilierului de bucătărie, dar şi de design-ul pe care vrei să-l dai acestei încăperi a casei.

În fine, ca pentru orice alt aspect al bucătăriei, alegerea chiuvetei de bucătărie merită să-i dedicăm un timp de gândire, pentru a fi siguri că luăm cea mai corectă decizie pentru nevoile noastre, dar şi pentru aşteptările pe care ni le creăm din punct de vedere estetic.

Citește mai multe despre: emag
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite