Cum vopsim ouăle cu ingredinte naturale pentru a obţine nuanţe de verde, roşu sau galben VIDEO
0Varza roşie, spanacul sau cafeaua sunt doar câteva din ingredientele care ne pot ajuta să vopsim ouăle în mod natural. Pentru a căpăta nunţa dorită, folosirea oţetului este doar unul din secretele gospodinelor.
Vopsitul ouălor este unul din obiceiurile pe care copiii le adoră în perioada Sărbătorilor Pascale. Dincolo de o activitate care poate presupune multă creativitate, aceasta poate fi şi o lecţie pentru cei mici despre cum pot face alegeri benefice sănătăţii. Utilizaţi o substanţă alimentară sigură care să nu pună în pericol sănătatea familiei, folsind fructe, legume colorate şi plante verzi din grădină.
Pentru a vă asigura că ouăle vor prinde culoare, fierbeţi-le în apă cu oţet. Oţetul are rolul de a fixa mai bine culoarea în coajă. Acesta se adaugă şi în apa în care se vopsesc ouăle, fiind sufiecientă o lingură la fiecare ceaşcă de apă colorată.
Pentru obţinerea culorii dorite folosiţi următoarele ingrediente:
Mov: fierbeţi varză roşie şi adăugaţi ouăle în substanţa rezultată.
Verde: adăugaţi o ceaşcă de spanac, urzici sau câteva linguri de spirulină în apă.
Roşu: puteţi obţine o frumoasă nuanţă de roşu adăugând suc de rodii, frunze de ceapă roşie sau sfeclă.
Galben/portocaliu: adăugaţi câteva linguri de turmeric, foi de ceapă galbenă sau şofran în apa ajunsă la punctul de fierbere.
Maro: o cană de cafea tare, în care adăugăm o lingură de oţet.
Pune câte 2-3 ouă fierte în boluri şi acoperă-le cu lichidul obţinut, apoi ţine-le la frigider până obţii culoarea dorită, între 2 şi 12 ore. Pentru a le da un luciu frumos, le poţi freca ulterior, după ce se usucă bine, cu puţin ulei.