Cum se pregăteşte fasolea picantă la borcan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre castreveciorii şi gogonelele murate puse în cămară, ce aţi spune să adăugaţi şi câteva borcane de fasole picantă? Deşi nu foarte populară reţeta, este excelentă ca garnitură pentru  friptură sau alte mâncăruri grele.

Ingrediente:

  • 500 g fasole verde păstăi fideluţă
  • 4-5 căţei usturoi
  • boabe de piper
  • 1 cm ghimbir (opţional)
  • cimbru uscat (opţional)
  • boabe muştar negru
  • sare neiodată

Mod de preparare:

Borcanele se vor umple cu apă, apoi se varsă într-un recipient mai mare; se măsoară cantitatea de apa şi se adaugă sare (1 lingură cu varf sare neiodată la 1 l apă); se fierbe apa şi se amestecă până se dizolvă sarea/şi se lasă la răcit.

Se sterilizează borcanele şi se menţin calde.

Se curăţa usturoiul şi se taie rondele. Ghimbirul se curăţă şi se taie cubuleţe sau se rade pe râzătoare. Păstăile se taie la lungimea borcanelor alese. Se aşază păstăile în borcane, strecurând printre ele condimentele; păstăile trebuie să stea fixe în borcane.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite